Adidas anunță RPT-02 SOL, căștile wireless pe care nu ai nevoie să le încarci

17.08.2022
Adidas anunță RPT-02 SOL, căștile wireless pe care nu ai nevoie să le încarci

Adidas a lansat o nouă pereche de căști wireless. Prima generație, RPT-01, nu venea cu prea multe capabilități speciale în afară de autonomie de 40 de ore, ceea ce este destul de comun în domeniul accesoriilor audio de acest gen. Generația a doua, realizată din nou în parteneriat cu Zound Industries, integrează ceva ce probabil că vom vedea din ce în ce mai des pe accesorii wireless: încărcare de la lumină, atât solară, cât și artificială.

Căștile RPT-02 SOL de la Adidas folosesc Powerfoyle

Noile căști, cu nume nu tocmai simplu de reținut, RPT-02 SOL, beneficiază de o nouă tehnologie numită Powerfoyle, dezvoltată de compania suedeză Exeger. Aceasta poate fi imprimată direct pe suprafețe din plastic sau alte materiale și include celule fotovoltaice care pot prelua energie din orice tip de lumină. În timp ce majoritatea panourilor fotovoltaice se încarcă exclusiv de la lumină solară, căștile Adidas echipate cu Powerfoyle pot prelua energie și de la lumină artificială. Astfel, poți avea căștile permanent alimentate cu energie, atât ziua, cât și noaptea.

Atunci când nu este lumină în jur, căștile Adidas RPT-02 SOL oferă autonomie de 80 de ore, adică dublu față de generația anterioară. Nu este însă clar cât de rapid se încarcă prin sistemul solar, iar pentru încărcare ma rapidă există și un port USB-C.

powerfoyle

Căștile sunt realizate din cam aceleași materiale pe care Adidas le mai folosește și la construcția pantofilor săi sport: plastic și nylon reciclat. Carcasa este rezistentă la stropi de apă la standardul IPX4, capabilitate necesară pentru a folosi aceste căști pentru activități sportive, unde ar putea apărea picături de transpirație.

Prețul de 229 dolari americani nu este tocmai scăzut, însă acestea ar putea fi căștile wireless pe care utilizatorii nu vor avea nevoie niciodată să le pună la încărcat. Adidas RPT-02 SOL se lansează pe 23 august.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult