Andoer AN5000 – cameră video sport cu Wi-Fi integrat şi funcţie de cameră auto DVR (REVIEW)

23.06.2017
Andoer AN5000 - cameră video sport cu Wi-Fi integrat şi funcţie de cameră auto DVR (REVIEW)
Prezentare

Alternativă GoPro puţin costisitoare, dar prevăzută cu funcţii avansate şi senzor de imagine oferit de Sony, Andoer AN5000 este o soluţie interesantă pentru documentarea video a călătoriilor în natură, sau rolul de cameră video auto cu funcţie DVR.

Prezentare

Livrată cu multiple accesorii de prindere, camera video Andoer AN5000 poate fi ataşată la îmbrăcăminte, purtată pe cap, fixată de parbrizul autoturismului sau purtată pe cadrul bicicletei sau motocicletei folosind carcasa etanşă confecţionată din plastic transparent.

Cu nume complet Andoer 4K action camera (D4186B), dispozitivul are la bază un senzor de imagine Sony IMX078, capabil să obţină poze la rezoluţie 12 MP sau să filmeze la oricare din rezoluţiile HD cu până la 120 fps, Full HD cu 60 fps, WQHD (2560×1440) cu 30 fps, sau UHD (2880 * 2160) cu 24fps. Dispozitivul motorizat de un chipset Novatek Ntk96660 dispune de lentile f/2.0 cu vizibilitate la unghi de 170°, ecran LCD color de 2.0” difuzor şi microfon încorporat, ieşire video pentru conectarea unui monitor extern, funcţie giroscop pentru stabilizarea imaginii şi slot pentru card de memorie micro SD acceptând capacităţi de până la 64GB.

Cu dimensiuni  5.9 * 4 * 2.2 cm, Andoer AN5000 este suficient de compactă pentru a fi strecurată fără probleme în buzunar, iar greutatea de numai 63 grame asigură purtarea comodă pe cap sau ataşată la îmbrăcăminte. Acumulatorul detaşabil de 950 mAh promite autonomie rezonabilă, de aproximativ o oră timp de filmare.

Dispozitivul poate fi controlat folosind cele două taste sus/jos dispuse pe lateralul carcasei, butonul Power vizibil la partea din faţă serveşte şi la comutarea între modurile de lucru Video/Photo/Menu, iar butonul OK plasat deasupra carcasei serveşte la pornirea funcţie de captură şi confirmarea setărilor în meniuri. Alternativ, putem folosi şi aplicaţia pentru mobil Andoer camera, conectată prin interfaţa Wi-Fi. Aceasta permite urmărirea si controlarea de la distanţă a funcţiei de filmare, vizionarea clipurilor video şi a pozelor aflate pe cardul microSD, respectiv transferul acestora în memoria telefonului mobil. Tot din aplicaţie putem schimba rezoluţia folosită pentru captură şi formata cardul de memorie, după ce am transferat toate fişierele dorite.

Alternativ, transferul fişierelor poate fi realizat şi folosind cablul USB. Conectată la PC, Andoer AN5000 poate funcţiona şi în rolul de webcam, în timp ce acumulatorul este încărcat.

 

Părţi pozitive

Preţ foarte competitiv
Colecţie generoasă de accesorii
Conectivitate Wi-Fi

Părţi negative

Performanţe nu atât de bune în condiţii de lumină slabă

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult