Android va beneficia de un SDK special creat pentru accesoriile inteligente peste două săptămâni

10.03.2014
Android va beneficia de un SDK special creat pentru accesoriile inteligente peste două săptămâni

Terminalele Android acaparează circa 80 de procente din numărul total de smartphone-uri vândute, iar succesul acestei platforme este fundamentul pe care Google vrea să clădească şi viitorul ecosistem de accesorii inteligente. Compania nu doreşte să piardă teren de la bun început, mai ales în condiţiile în care Samsung, cel mai mare partener al său, a ales să folosească platforma Tizen, şi a anunţat că mediul software de dezvoltare pentru accesoriile inteligente Android va sosi în curând.

Anunţul a fost făcut de către Sundar Pichai, managerul diviziilor Android şi Chrome din cadrul Google, deci este cât se poate de oficial. Conform declaraţiei făcută ieri în cadrul conferinţei SXSW, Sundar Pichai a afirmat că platforma Android va beneficia de un mediu  software de dezvoltare optimizat pentru accesoriile inteligente peste două săptămâni, atunci când prima versiune a acestuia va fi oferită dezvoltatorilor software.

Compania oferă deja un set de instrumente de dezvoltare software creat pentru ochelarii săi inteligenţi Google Glass (GDK), însă viitoarea versiune va fi compatibilă cu toate accesoriile inteligente care vor fi motorizate de platforma Android. Sundar Pichai nu a oferit prea multe detalii despre această platformă, afirmând doar că va oferi instrumente noi pentru accesarea unui număr mai mare de senzori, posibilităţi mai bune de agregare a datelor culese şi opţiuni mai bune de conectare.

Unele modele de ceasuri inteligente care au fost lansare folosesc deja platforma Android, un exemplu fiind Galaxy Gear, însă un mediu de dezvoltare software dedicat va oferi o flexibilitate superioară. Conform zvonurilor recente, Motorola intenţionează să ne uimească cu nişte ceasuri inteligente elegante pe care oricine le va putea purta, iar Google va lansa primul ceas inteligent Nexus în colaborare cu LG.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News