Android Wear 5.1 a fost lansat: Wi-Fi, aplicaţii afişate permanent şi control Now prin gesturi

21.04.2015
Android Wear 5.1 a fost lansat: Wi-Fi, aplicaţii afişate permanent şi control Now prin gesturi

Producătorii de ceasuri Android Wear nu au reuşit să vândă în cursul anului trecut prea multe unităţi, însă acest lucru nu pare să-i descurajeze pe cei de la Google şi pe partenerii săi. În primul trimestru al acestui an au fost anunţate o serie de ceasuri inteligente cu un design îmbunătăţit, iar atractivitatea platformei este completată acum şi de o actualizare software importantă pentru Android Wear.

Zvonită de ceva vreme, actualizarea pentru Android Wear oferă în sfârşit posibilitatea interconectării ceasurilor inteligente cu telefoanele mobile prin intermediul unei infrastructuri Wi-Fi. Oferind o rază de acoperire mai mare decât Bluetooth, această integrare nu necesită în mod obligatoriu conectarea ambelor echipamentele la aceeaşi reţea, telefonul putând folosi chiar şi conexiunea de date a operatorului pentru a interacţiona cu un ceas uitat acasă. Cum va afecta activarea modulului Wi-Fi autonomia modestă a ceasurilor Android Wear, rămâne însă de văzut. Cele mai multe ceasuri Android Wear folosesc în prezent o soluţie integrată din gama Snapdragon 400, iar aceasta dispune şi de un modul Wi-Fi pe care producătorii l-ar putea activa odată cu Android Wear 5.1

Lista aplicaţiilor instalate pe ceasurile Android Wear nu mai este ascunsă într-un meniu greu de accesat, utilizatorii putând apăsa direct pe zona în care este afişată ora pentru a accesa rapid produsele software dorite. Modul de navigaţie a fost şi el îmbunătăţit, utilizatorii putând răsfoi acum cartonaşele Google Now prin rotirea încheieturii şi evitând astfel atingerea ecranului. Alte aspecte interesante sunt apariţia unor notificări care pot fi trimise de aplicaţiile care nu sunt afişate în acel moment pe ecrane şi posibilitatea ajustării dimensiunii fonturilor.

În plus, utilizatorul va putea alege o aplicaţie care să fie afişată permanent pe ecran în locul cadranului virtual care arată ora, acest mod de lucru fiind util atunci când trebuie să aveţi sub ochi o hartă sau o listă de cumpărători. Acest mod de lucru foloseşte aceeaşi tehnică de economisire a energiei prin reducerea iluminării şi activarea unei palete monocrome în momentul în care ecranul nu mai este folosit.

Trimiterea de emoji a fost simplificată, Android Wear permiţând desenarea lor direct pe ecran şi folosind algoritmi software care permite recunoaşterea a câtorva sute de astfel de elemente grafice.

Actualizarea Android Wear 5.1 va fi disponibilă pentru început pe ceasul LG Watch Urbane, celelalte accesorii de acest tip urmând să fie actualizate treptat în cursul săptămânilor următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News