Android Wear ar putea primi compatibilitate cu iOS

10.04.2015
Android Wear ar putea primi compatibilitate cu iOS

Apple Watch încă nu a ajuns în magazinele Apple, însă Google deja doreşte să o alternativă pentru acesta. Până în prezent, ceasurile cu Android Wear erau dependente de un smartphone bazat pe Android, însă asta s-ar putea schimba, dacă zvonurile se dovedesc a fi adevărate. Conform unor voci din industrie, Google pregăteşte o nouă versiune de Android Wear care să ofere compatibilitate completă cu iOS.

The Verge susţine că a intrat în posesia unor informaţii care sugerează că Google lucrează de mai multă vreme la compatibilitatea platformei sale pentru accesorii cu sistemul de operare concurent şi că munca este aproape terminată. În trecut, dezvoltatori independenţi au reuşit să configureze dispozitive Android Wear pentru a primi notificări folosind un iPhone, însă dacă informaţiile noi vor fi confirmate, Google va implementa aceste capabilităţi direct în platforma sa.

Desigur, există şi puţină incertitudine la mijloc. Chiar dacă Google va oferi suport pentru utilizarea Android Wear pe iOS, nu există garanţia că Apple nu va reacţiona într-un mod negativ. Întrucât iOS este o platformă închisă, asupra căreia compania producătoare are control deplin, un simplu update de software ar putea să blocheze conectarea la dispozitive Android Wear. De asemenea, nu este clar cum ar putea ceasurile cu Android rula aplicaţii din AppStore-ul pentru iOS.

Cu siguranţă, Apple va dori să îşi promoveze propriul produs din această gamă, Apple Watch, care în curând va ajunge pe piaţă. Acesta va primi atât integrare cu software-ul, cât şi cu hardware-ul Apple, funcţii precum Apple Pay fiind disponibile doar pe dispozitivele companiei. Desigur, nu ştim cu exactitate ce înseamnă „compatibilitate cu iOS”. Este posibil ca interactivitatea dintre platforme să fie limitată doar la notificări şi transfer de date sau contacte, sau chiar utilizarea ceasului pe post de handsfree Bluetooth. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult