Apple a rezolvat problema de conectare între iPhone şi Macbook cu un simplu cablu

22.03.2016
Apple a rezolvat problema de conectare între iPhone şi Macbook cu un simplu cablu

În timp ce alţi producători de smartphone-uri abandonează standardul micro-USB în favoarea noului USB Type-C, Apple continuă să îşi promoveze propriul standard de conectare „Lightning”. Aceasta nu ar fi o problemă dacă modelele disponibile de cabluri ar fi compatibile cu toate computerele de pe piaţă, utilizatorii de iPhone şi iPad care deţineau un Macbook din 2015 fiind obligaţi să îşi conecteze dispozitivele la computer folosind un adaptor. Odată cu lansarea lui iPhone SE, compania a adus pe piaţă şi un cablu nou.

Este vorba despre un cablu Lightning obişnuit, care în loc de conectorul USB clasic vine cu o mufă USB Type-C. Aceasta facilitează conectarea la noul Macbook, cât şi la alte computere compatibile cu acest standard. Cel mai important este însă faptul că acest cablu va asigura compatibilitatea în viitor cu mai multe computere noi, cât şi cu adaptoarele de priză care vor inunda piaţa în viitorul apropiat. Deşi conectarea unui iPhone la Macbook putea fi realizată folosind unul dintre multele adaptoare disponibile atât în magazinul Apple, cât şi în alte magazine, utilizatorii vor trebui să care acum doar un simplu cablu în geantă.

Preţul pentru noul cablu USB Type-C to Lightning este de 25 de dolari/euro şi nu vine inclus în cutia telefonului. Momentan noul cablu este considerat un accesoriu opţional, însă cu siguranţă va deveni standard odată ce acest port va înlocui mufele clasice USB de pe toate dispozitivele uzuale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult