Apple, acuzat că a diminuat performanţele căştilor Airpods Pro cu ajutorul unei actualizări automate de firmware

17.01.2020
Apple, acuzat că a diminuat performanţele căştilor Airpods Pro cu ajutorul unei actualizări automate de firmware

Probabil, cea mai apreciată caracteristică la căştile Airpods Pro, tehnologia noise-canceling a devenit dintr-o dată mult mai puţin eficientă, gurile rele acuzând un sabotaj intenţionat din partea Apple.

Lansate în luna octombrie a anului trecut, căştile Apple cu preţ de 250 de dolari au primit majoritar impresii pozitive, utilizatorii apreciind potrivirea mai bună în urechi şi eficienţa funcţiei de anulare a zgomotului de fundal. Numai că performanţele lăudate în diverse review-uri publicate online şi în mare parte probate de utilizatori în urma achiziţionării produsului retail, nu prea se mai potrivesc realităţii actuale. Potrivit investigaţiilor făcute de publicaţia Rtings, o actualizare de firmware recent distribuită de Apple ar fi responsabilă de funcţionarea mai puţin eficientă a tehnologiei noise-canceling, în principal la gama frecvenţelor joase.

Conform observaţiilor făcute, căştile AirPods Pro nu mai sunt la fel de eficiente în blocarea zgomotului de motor, atunci când utilizatorul se află în autoturism sau în avion.

Deşi Apple a retras între timp versiunea de firmware cu probleme, pentru mulţi utilizatori actualizarea aplicată automat în timp ce căştile Air Pods se află la încărcat a fost deja instalată. Şi cu sistemul nu prevede nici o modalitate de a renunţa la aceste actualizări de firmware, singura speranţă este ca Apple să corecteze problema distribuind o nouă versiune de firmware.

Totuşi versiunea 2C54 a firmware-ului AirPods Pro nu aduce doar neplăceri, utilizatorii sesizând şi o îmbunătăţire a calităţii bass-ului redat la ascultarea de muzică.

Dacă aţi observat o modificare în performanţele căştilor AirPods Pro, puteţi verifica versiunea de firmware instalată cu ajutorul unui iPhone sau iPad, vizitând secţiunea Setări> General> Despre> AirPods Pro.

Deşi rămâne ca teoria să fie probată, este posibil ca modificările recente în comportamentul căştilor AirPods Pro să fie doar o consecinţă neintenţionată a eforturilor depuse pentru îmbunătăţirea fidelităţii audio. Până la urmă, căştile AirPods Pro sunt un produs recent lansat şi relativ bine vândut, pe care Apple are toate motivele să îl perfecţioneze în continuare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult