Apple anunță AirPods Max, căști over-ear cu un preț apropiat de iPhone 11

08.12.2020
Apple anunță AirPods Max, căști over-ear cu un preț apropiat de iPhone 11

Credeam că anunțul și lansarea modelelor MacBook și Mac Mini cu procesoare M1 a fost ultima pentru Apple în 2020, însă compania mai avea „one more thing” de anunțat. Căștile over-ear, mult zvonite în ultimele câteva luni au fost în sfârșit dezvăluite. Acestea se numesc AirPods Max și sunt unele dintre cele mai scumpe căști cu ANC de pe piață. Acestea intră în concurență directă atât cu modelele Sony și Bose, deja consacrate, cât și cu modelele Beats Studio, produse tot de Apple.

AirPods Max arată complet diferit față de ceea ce oferă concurența

AirPods Max vin cu un design unic pe piață. Acestea adoptă o construcție din aluminiu eloxat pe exterior, similară cu cea a modelelor iPhone de dinainte de iPhone 8, include brațe metalice atașate de cupe și în partea de sus vine cu o suprafață textilă moale, pentru confort ridicat. De altfel, și cupele sunt acoperite cu spumă cu memorie și material textil pentru a fi confortabile pe parcursul multor ore de utilizare.

La interior însă avem de a face cu tehnologii avansate. Apple spune că a integrat nu unul, ci două cipuri Apple H1, același pe care îl găsim în căștile AirPods Pro. Fiecare dintre acestea includ 10 nuclee audio și procesează până la 9 miliarde de operațiuni pe secundă. Astfel, Apple se laudă cu tehnologii precum Adaptive EQ, care ajustează redarea sunetului în funcție de mediul înconjurător, ANC (Active Noise Cancellation), care anulează zgomotul ambiental, Transparency Mode, care lasă sunetul de afară să pătrundă în difuzoare și redare audio spațială, compatibilă cu standardele 5.1, 7.1 și Dolby Atmos.

Funcțiile Apple sunt încă prezente

Controlul căștilor se face prin butoane fizice, nu prin atingeri, așa cum ne-am fi așteptat. De altfel, zvonurile spuneau că Apple ar avea dificultăți în integrarea tehnologiei touch pe lateralele cupelor. Astfel, Apple oferă două butoane: unul pentru power și sincronizare și o rotiță inspirată de coroana digitală de pe Apple Watch. Acest buton multifuncțional permite ajustarea volumului, controlul muzicii și apelurilor și accesul la Siri. Poți desigur să activezi Siri și vocal prin „Hey, Siri”

Totuși nu am vorbit despre redarea audio propriu-zisă. Apple spune că noile AirPods Max sunt realizate în jurul unor difuzoare de 40mm, nu foarte mari având în vedere că sunt căști si cu difuzoare de 50mm. Apple spune că le-a produs intern și că acestea folosesc un design unic cu doi magneți de neodim. Acestea oferă bas puternic, medii corecte și înalte „curate”, conform descrierii Apple, putând să redea sunet la volum maxim fără să distorsioneze.

Nu în ultimul rând, Apple se laudă cu funcțiile valabile pe majoritatea modelelor AirPods din prezent: posibilitatea de a te muta de la device Apple la un alt device Apple automat, sau sunetul pozițional, care ține cont de direcția în care se află telefonul sau tableta.

Prețul AirPods Max nu este surprinzător pentru Apple

Desigur, nu putea fi un produs Apple fără accesorii, iar fiecare pereche de AirPods Max vine cu o husă Smart Case în care pot fi ținute pentru transport. Aceasta protejează doar cupele și pun căștile într-un mod „low power” care nu consumă baterie.

Căștile AirPods Max vor fi disponibile începând cu data de 15 decembrie, la un preț de 550 de dolari americani. În România, prețul oficial este de 3.099 lei. Căștile vor fi disponibile în culorile argintiu, gri spațial, verde, roz și albastru. Pentru compatibilitate cu aceste căști, va fi necesară instalarea versiunilor noi de sisteme de operare Apple: iOS 14.3, iPadOS 14.3, macOS Big Sur 11.1, WatchOS 7.2, respectiv tvOS 14.3.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult