Apple anunţă AirPods Pro, căşti „true wireless” cu anulare a zgomotului

28.10.2019
Apple anunţă AirPods Pro, căşti „true wireless” cu anulare a zgomotului

Apple a anunţat căştile wireless AirPods Pro, zvonite de câteva luni, dar care au absentat de la prezentarea dedicată noilor smartphone-uri din seria iPhone 11. Acestea nu înlocuiesc existentele AirPods, ci doresc să concureze mai îndeaproape cu alte modele de pe piaţă care s-au lansat de curând, oferind o calitate îmbunătăţită a sunetului şi anulare activă a zgomotului ambiental.

AirPods Pro au fost deja descoperite în fişierele versiunilor Beta de iOS 13, iar imagini cu acestea au circulat de mai multe luni. Noile căşti sunt chiar mai mici decât originalele AirPods, „codiţa” căştii fiind semnificativ mai scurtă. De asemenea, acestea adoptă un design in-ear, care asigură o izolare pasivă maibună, pe care Apple o consideră şi mai confortabilă. Unul dintre motivele pentru care AirPods Pro ar trebui să fie mai confortabile decât alte căşti in-ear este un sistem de „ventilaţie”, care egalizează presiunea de afară cu cea din interiorul urechii, pentru a evita disconfortul atunci când se schimbă piesa sau se opreşte muzica.

Faţă de generaţia veche de AirPods (generaţiile 1 şi 2), noile modele Pro sunt rezistente la apă şi transpiraţie la standardul IPX4. Astfel, probabil că vor rezista chiar şi în ploaie măruntă, dar nu într-o ploaie torenţială şi cu siguranţă nu în piscină. În afară de design, AirPods Pro integrează şi tehnologie de anulare activă a zgomotului ambiental. Apple spune că tehnologia sa ANC analizează sunetul şi îl adaptează de 200 de ori pe secundă, la condiţiile din jur.

Pentru a se bucura din plin de numele „Pro”, Airpods-urile noi integrează şi o tehnologie numită Adaptive EQ, care ajustează automat frecvenţele joase şi medii redate la forma urechii fiecărui utilizator în parte. Modul „Transparenţă” permite ascultarea sunetului din exterior prin intermediul microfoanelor, funcţie integrată în interfaţa iOS 13, iar un senzor de presiune de pe „codiţa” căştii oferă acces rapid la funcţia de Transparenţă, dar şi la controlul multimedia precum play/pauză/next şi la control pentru apeluri.

Apple se laudă cu noul design System-in-Package, care permite integrarea tuturor componentelor într-un spaţiu atât de mic. Acesta integrează cipul Apple H1, care se ocupă de conectivitate, procesare pentru asistentul Siri şi procesare audio. În ciuda dimensiunilor reduse, Apple AirPods Pro ar trebui să ofere performanţă similară de ascultare precum AirPods standard, adică de 5 ore, în timp ce utilizarea funcţiei Active Noise Cancelling ar trebui să scadă această performanţă la patru ore şi jumătate. Pentru apeluri, durata de utilizare este de trei ore şi jumătate. Carcasa de încărcare foloseşte încărcare wireless şi oferă până la 24 de ore în total de autonomie.

AirPods Pro sunt acum disponibile pentru comandă de pe Apple.com în 25 de ţări unde există suport oficial pentru această funcţie şi vor ajunge în magazine pe 30 octombrie. Pentru utilizare este necesar un iPhone cu iOS 13.2, iPad cu iPadOS 13.2, ceas Apple Watch cu watchOS 6.1 şi dispozitive Apple TV sau Mac cu tvOS 13.2 sau Catalina 10.15.1. Preţul este de 250 de dolari americani în SUA, deci probabil că în jur de 250 euro pentru Europa.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult