Apple ar putea lansa în 2018 o pereche de căşti „over-ear”

06.03.2018
Apple ar putea lansa în 2018 o pereche de căşti „over-ear”

Apple ne-a obişnuit de-a lungul timpului cu lansări previzibile, continuând an de an cu noi variante ale produselor pe care le vinde deja. De câţiva ani însă, compania pare să se concentreze mai mult pe accesorii, lansând un stylus pentru iPad, o pereche de căşti wireless şi mai nou o boxă pentru acasă. Astfel, zvonurile despre o pereche de căşti wireless over-ear nu pare deloc ieşită din comun acum, mai ales având în vedere că în portofoliul său se află şi compania Beats by DRE.

Noile căşti de dimensiuni mari nu ar fi însă integrate în seria Beats, care are un public bine definit. Acestea ar fi realizate sub brandul propriu şi ar fi orientate către cei care au nevoie de o pereche de căşti de calitate, pe care să o folosească în mai multe situaţii. Căştile AirPods sunt apreciate de către utilizatori şi se vând foarte bine, însă acestea nu sunt tocmai genul de produs pe care audiofilii să le aprecieze şi nici indicate pentru alte activităţi care necesită mişcare mai multă.

Bloomberg susţine că are informaţii despre noile căşti, care sunt programate pentru lansare la sfârşitul anului 2018, cu menţiunea că acestea ar putea fi amânate până în 2019 dacă sunt întâmpinate dificultăţi în procesul de dezvoltare. Având în vedere că boxa HomePod a avut parte de o lansare amânată din motive similare, acestă situaţie nu ar fi tocmai ieşită din comun.

Având în vedere că piaţa de căşti wireless va atinge până în 2023 venituri anuale de 20 miliarde de dolari (conform Research and Market) şi că AirPods de întregul brand Beats au avut în 2017 27% din piaţa de căşti wireless din Statele Unite, această mişcare din partea Apple nu ar trebui să mire pe nimeni. Divizia de produse adiacente „other” din cadrul Apple a depăşit în ultimul trimestru încasări de 5 miliarde de dolari, creşterea fiind datorată căştilor wireless AirPods.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult