Apple brevetează o brăţară pentru fitness avansată, cu senzori mai precişi şi funcţii extra

13.03.2014
Apple brevetează o brăţară pentru fitness avansată, cu senzori mai precişi şi funcţii extra

Apple pregăteşte terenul pentru lansarea unei alternative la brăţara Gear Fit de la Samsung. Noul accesoriu pentru activităţi sportive va avea un pedometru mult mai precis şi alte funcţii care lipsesc gadgetului Samsung.

Descrise într-o aplicaţie pentru brevet, noile tehnologii Apple oferă soluţii pentru detecţia automată a locului unde este purtată brăţara şi momentul exact când purtătorul începe să alerge, împiedicând astfel apariţia de înregistrări eronate declanşate de mişcările normale ale mâinii. Spre exemplu, noua brăţară Apple va putea sesiza când este purtată la închietura mâinii sau la brâu, alegând automat între pedometrul standard şi un senzor alternativ care urmăreşte schimbările de acceleraţie gravitaţională ce apar la mutarea centrului de greutate de pe un picior pe altul, mai eficient atunci când brăţara nu se află la mână.

Accesoriu Apple pentru activităţi sportive (design concept)

Descrise în mult mai multe detalii, tehnologiile nou brevetate şi-ar putea găsi aplicare într-un dispozitiv iWatch multifuncţional similar produsului Galaxy Gear de la Samsung, sau un accesoriu dedicat pentru sport cum sunt produsele Jawbone UP şi Fitbit.

Cert este că numărul tot mai mare de brevete acordate companiei din Cupertino pentru tehnologii cu aplicaţii în domeniul gadgeturilor inteligente de purtat arată o concentrare a eforturilor spre acest domeniu puţin explorat de marii producători hardware. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult