Apple lansează AirPods Pro 2, cu upgrade-uri minore la interior

08.09.2022
Apple lansează AirPods Pro 2, cu upgrade-uri minore la interior
foto: Apple

Apple a anunțat cea de-a doua generație AirPods Pro, care păstrează design-ul original al căștilor sale true wireless cu ANC și îmbunătățește caracteristicile interioare. Având în vedere că majoritatea upgrade-urilor sunt la nivel de performanță, va fi greu să deosebești modelul original de cel nou. Apple spune însă că diferențele sunt semnificative, în special în anumite puncte cheie.

Căștile AirPods Pro 2 arată în mare parte la fel

AirPods Pro 2 beneficiază de un nou cip proprietar numite Apple H2. Acesta este responsabil cu procesarea sunetului redat în difuzoarele căștilor, ceea ce înseamnă că ar trebui să ofere o calitate audio superioară față de primul model. Capabilitățile care vor primi cel mai mare upgrade sunt însă Active Noice Cancellation (ANC) și Transparency Mode, care vor putea izola sau amplifica sunetele din jur mult mai eficient.

La nivel de utilizare, căștile primesc pe lângă controlul prin apăsări pe codiță și un senzor de atingere, care permite și ajustarea volumului de redare. De asemenea, căștile primesc o oră în plus de utilizare de la 4,5 la 6 ore la o singură încărcare, și un total de 30 de ore cu tot cu încărcarea din cutia în care stau.

Apple-AirPods-Pro-2nd-gen-silicon-ear-tips-220907_big.jpg.medium_2xApple-AirPods-Pro-2nd-gen-silicon-ear-tips-220907_big.jpg.medium_2x

De altfel, și cutia a primit două mici upgrade-uri: unul ar fi integrarea unor difuzoare pentru funcția Find My, pentru a fi mai ușor de găsit, iar a doua este integrarea unui orificiu pentru accesorii, pentru a putea adăuga o agățătoare pentru căști.  Pentru prima dată, Apple spune că introduce și o nouă dimensiune de dopuri de cauciuc, mai mică decât mărimea S deja existentă: XS. Noua cutie este compatibilă cu încărcare wireless Qi, MagSafe , încărcătorul magnetic de la Apple Watch și cu cabluri Lightning.

Noile căști își păstrează prețu de 249 dolari în SUA, respectiv 299 euro în Europa, și se lansează pe 23 septembrie. Precomenzile încep de vineri, 9 septembrie.

sursa: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult