Apple pregătește AirPods 3, AirPods Pro 2 și un nou HomePod mid-range

27.10.2020
Apple pregătește AirPods 3, AirPods Pro 2 și un nou HomePod mid-range

Divizia de accesorii Apple, responsabilă în special pentru succesul căștilor true wireless AirPods, este cea care se bucură de cea mai mare creștere în cadrul companiei în ultimii câțiva ani. Se pare că Apple plănuiește să o dezvolte și mai mult în următoarele câteva luni, fiind așteptate lansări noi în gama de produse AirPods, cât și HomePod, care pare să fie o categorie de produse care va primi mai multă atenție în viitor.

Informațiile noi despre gama AirPods sugerează că Apple are în plan lansarea a două noi perechi de căști true wireless, alături de AirPods Studio, căștile over-ear pe care Apple le pregătește de ceva vreme. Desigur, o versiune medie de HomePod, care să intre între originalul model și noul HomePod Mini.

AirPods 3 ar putea fi o versiune de AirPods Pro „Lite”

Modelul standard de AirPods nu a evoluat foarte mult de la lansarea originală din 2016. În afară de o revizie hardware care a adus un cip de conectivitate mai performant, funcționalitate „Hey, Siri” și o carcasă cu baterie care se încarcă wireless, acestea au rămas identice în design încă de la debut.

Revizia a treia, care ar putea fi lansată în primăvara anului 2021, în cadrul unui eveniment pe care Apple l-ar putea organiza în luna martie, ar putea adopta design-ul AirPods Pro. Asta înseamnă că modelele AirPods standard fac trecerea de la căști standard la format in-ear, cu „codițe” mai scurte. Noile căști ar primi încă un upgrade de cip de conectivitate, care ar putea oferi o calitate superioară a sunetului și latență redusă.

Ce nu ar primi aceste căști ar fi o parte din funcțiile mai avansate ale căștilor AirPods Pro. Astfel, anularea activă a zgomotului de fundal și probabil redarea sunetului 3D în funcție de poziția față de sursa de redare.

AirPods Pro 2 ar putea schimba din nou design-ul

Cea de-a doua generație de AirPods Pro ar putea face trecerea la un nou design. Aparent, Apple ar putea adopta un design mai degrabă apropiat de cel al căștilor Galaxy Buds de la Samsung, care nu au acele „codițe”. Desigur, probabil că cele de la Apple ar avea o formă rotundă.

Se pare că acest design este complică însă integrarea tehnologiilor „Pro”, care permite anularea zgomotului de fundal. Este posibil însă ca Apple să amâne adoptarea acestui design dacă nu reușește să treacă peste aceste provocări tehnice. Și AirPods Pro 2 vor folosi noi cipuri de conectivitate.

AirPods Studio ar putea renunța la câteva funcții avansate

Se pare că Apple are probleme în dezvoltarea căștilor over-ear AirPods Studio. Design-ul inițial propunea un suport detașabil, care să poată fi schimbat. Se pare însă că acest design modular nu oferea un nivel de confort ridicat, așa că Apple ar fi renunțat la el. În schimb, căștile vor avea capace pentru cupe personalizabile, conform informațiilor noi.

airpods studio

Totuși, suprafețele touch de pe laterale au fost reduse în dimensiuni. Căștile trebuiau să intre în producție în urmă cu două săptămâni, dar acum se pare că au fost amânate. Cel mai devreme, căștile sunt așteptate pe piață în luna decembrie, cu un anunț în luna noiembrie, în cadrul evenimentului programat pentru noile modele MacBook cu procesoare Apple Silicon.

Un HomePod mid-range

Avem în prezent un model Home Pod de 300 de dolari și un model HomePod de 100 de dolari, însă Apple pare să pregătească și un model mediu, la un preț probabil plasat undeva la jumătate. În materie de capabilități, probabil că cele trei vor oferi în mare parte aceleași funcții software, însă difuzoarele ar putea fi mai puternice decât cele de pe Mini și mai puțin puternice decât cele de pe HomePod.

Acest model ar trebui să fie lansat cândva în anul 2021.

sursa: Bloomberg, via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult