Apple va plăti 9,75 milioane de dolari către clienți nemulțumiți de produsele sale

30.08.2020
Apple va plăti 9,75 milioane de dolari către clienți nemulțumiți de produsele sale

Compania Apple nu este străină proceselor atât cu alte companii, dar și cu utilizatorii. Astfel, deja de multe ori nici nu se mai obosește să cheltuie bani cu judecata, preferând mai degrabă să cadă de acord în afara tribunalului. Așa se întâmplă și în cazul unui proces colectiv pe care utilizatorii nemulțumiți ai căștilor Powerbeats 2 au acuzat Apple că a vândut un produs neconform. Compania a fost de acord să cadă la înțelegere cu reprezentanții clienților și să plătească suma de 9,75 milioane de dolari pentru a acoperi daunele produse.

Apple a decis să plătească daune celor nemulțumiți de produsele sale

Se pare că problema celor care au dat Apple în judecată este cu modelul de căști wireless Powerbeats 2, care a fost prezentat drept un model „rezistent la apă și transpirație”. S-a dovedit însă că aceste căști se stricau tocmai din cauza utilizării normale în activități sportive la scurt timp după achiziție. Căștile au fost lansate în 2014, iar cei „păgubiți” pot cere despăgubiri dacă au cumpărat o astfel de pereche de căști înainte de data de 7 august 2020.

Cei care vor să intre în posesia banilor, adică o sumă de până la 189 dolari (valoarea căștilor), trebuie să fie rezidenți în SUA, întrucât compania a fost dată în judecată pe teritoriul țării. Suma însă poate să difere în funcție de câțiva factori. Dacă clienții încă au chitanța, suma va fi mai mare, în timp ce dacă aceste căști au fost trimise în service în garanție, s-ar putea ca suma să crească din nou. Există și un formular online care poate fi completat pentru a te înscrie pentru a primi banii.

Totuși, această înțelegere nu este finală. Mai există o înfățișare programată în fața tribunalului pe 15 ianuarie, când un judecător va decide dacă suma de 9,75 milioane de dolari este de ajuns pentru a acoperi daunele. Este posibil ca în funcție de câți clienți se înscriu pentru a primi bani de pe urma acestui proces ca suma să crească.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video