Apple Watch, lăudat pentru salvarea vieţii unei adolescente

02.05.2018
Apple Watch, lăudat pentru salvarea vieţii unei adolescente

Deşi a fost creat pentru a funcţiona ca o extensie a telefoanelor iPhone, Apple Watch este mult mai versatil decât atât, evoluând de-a lungul timpului într-un fitness tracker complet echipat.

Pornind de la un experiment, Apple Watch a fost echipat cu rutine software care permit evaluarea stării de sănătate a purtătorului, mergând până la emiterea de alerte şi apelarea automată a serviciilor de urgenţă în cazul detectări unor simptome care indică probleme medicale cu risc vital.

Luăm drept exemplu cazul unei adolescente din Statele Unite, atenţionată de dispozitivul Apple Watch pe care îl purta permanent cu privire la apariţia unui ritm cardiac anormal, de aproape 130 bătăi pe minut, fără ca aceasta să desfăşoare vreo activitate fizică solicitantă. Având drept simptome doar o banală durere de cap şi uşoare dificultăţi în a respira, tânăra a cerut totuşi ajutor medical, aflând în scurt timp că suferă de probleme cronice la rinichi şi se află în pragul unui blocaj renal.

Ritmul cardiac anormal, referit în termeni medicali drept aritmie, poate indica şi alte afecţiuni grave ca fibrilaţia atrială. În astfel de situaţii, aritmiile pot duce la formarea cheagurilor de sânge şi infarct.

Fără ca alte simptome să fie detectabile în prealabil, Apple Watch ar putea oferi singurul indiciu concret cu privire la existenţa unor probleme medicale, oprirea activităţilor şi repausul imediat ajutând la evitarea unor situaţii limită. Chiar dacă nu este considerat un accesoriu medical, Apple Watch este folosit în teste clinice controlate, menite să evalueze potenţialul său pentru diagnosticarea problemelor de sănătate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult