Apple Watch, un succes major pentru compania din Cupertino?

16.04.2015

Chiar dacă Apple încă nu a publicat statisticile oficiale privind vânzările înregistrate cu primul său smartwatch, neoficial, surse cu reputaţie în domeniu vorbesc despre un real succes pentru compania americană, estimând precomenzi de peste 2.3 milioane unităţi la nivel global.

Potrivit lui Ming-Chi Kuo, analist KGI Securities cu reputaţie în ce priveşte evoluţia produselor Apple, în intervalul martie-mai 2015 vor fi produse aproximativ 2.3 milioane exemplare Apple Watch, majoritatea precomenzilor neputând fi însă onorate mai devreme de luna iunie. Din volumul produs, aproximativ 85% vor fi dispozitive din seria Apple Watch Sport, 15% din seria Apple Watch, în timp ce gama de lux Apple Watch Edition va reprezenta mai puţin de 1% din producţia totală.

Între timp, o altă companie numită Slice Intelligence estimează un volum de 1.2 milioane precomenzi Apple Watch doar în Statele Unite. Analiza este însă generată pe baza datelor colectate de la un grup restrâns de 9080 persoane, majoritatea fiind fani devotaţi ai produselor Apple care au răspuns din propria iniţiativă la chestionarul prezentat.

Apple Watch, un succes major pentru compania din Cupertino?

Spre comparaţie, estimările furnizate de KGI Securities au la bază surse din rândul furnizorilor Apple, a căror credibilitate a fost confirmată şi în trecut prin dezvăluiri care au fost mai târziu confirmate. Cu sau fără statistici oficiale, devine tot mai clar că Apple a devenit jucător principal în piaţa dispozitivelor smartwartch, Apple Watch depăşind cu mult vânzările oricărui alt produs competitor.

Spre comparaţie, din puţinele informaţii cunoscute oficial aflăm că Pebble a vândut peste 1 milion dispozitive smartwatch din anul 2013 şi până în prezent, în timp ce dispozitivele cu Android Wear (sistem de operare lansat în luna iunie 2014) au adunat împreună vânzări de numai 720000 unităţi, majoritatea atribuite producătorului Motorola. Astfel, dacă estimările lui Ming-Chi Kuo se adeveresc, Apple Watch a reuşit deja să eclipseze întreaga piaţă smartwatch, adunând în puţinul timp trecut de la lansare mai multe precomenzi decât toate produsele rivale la un loc.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult