ASUS pregăteşte un ecran secundar pentru laptop-uri numit ScreenPad

29.05.2018
ASUS pregăteşte un ecran secundar pentru laptop-uri numit ScreenPad

ASUS nu se fereşte să aducă pe piaţă produse mai ciudate, combinaţiile sale de smartphone, tabletă şi laptop fiind celebre deja. Conform WindowsBlogItalia, care a publicat informaţii despre ceva numit „ScreenPad”, ASUS pregăteşte un accesoriu pentru computere care va oferi un ecran secundar multifuncţional. Acesta va oferi un soi de ecran de scurtături, dar va afişa şi conţinut din aplicaţiile care rulează pentru control mai rapid.

Nu ştim foarte multe despre ScreenPad, însă acesta ar putea fi totodată integrat direct într-un laptop, pe suprafaţa touchpad-ului, sau ar putea fi chiar un dispozitiv de sine stătător, care să poată interacţiona cu alte computere la nevoie. Informaţiile disponibile spun însă că acesta este un display inteligent, care are nevoie de putere de procesare destul de mare pentru a funcţiona. WindowsBlogItalia menţionează că cerinţele minime pentru ScreenPad includ o placă grafică NVIDIA GeForce GTX 970, un  touchpad ASUS şi un cip „video bridge” Toshiba TC358870XBG.

Acest lucru sugerează şi că ScreenPad va fi compatibil doar cu dispozitivele mobile de la ASUS, nu şi cu PC-uri desktop sau cu alte computere produse de alte companii. Rezoluţia vehiculată în articolul WindowsBlogItalia este Full HD, fiind uşor de înţeles astfel de ce este necesar un GPU puternic pentru conectarea acestui accesoriu.

Printre cazurile posibile de utilizare, imaginile disponibile prezintă un folder pentru aplicaţii, funcţia de ecran secundar pentru controlul multimedia, posibilitatea de a rula un calculator sau posibilitatea de a desena pe suprafaţa ScreenPad.

Computex, cel mai mare târg de tehnologie din Taiwan, începe foarte curând, deci cel mai probabil vom afla noi detalii despre ScreenPad direct de la sursă, în cazul în care ASUS decide să anunţe acest dispozitiv în mod oficial.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult