ASUS prezintă noul său ceas inteligent VivoWatch în cadrul Milan Design Week

14.04.2015

ASUS a intrat anul trecut pe încă tânăra piaţă a accesoriilor inteligente cu ZenWatch, ceasul remarcându-se prin designul elegant, dar având şi o serie de deficienţe. Fără a oferi prea multe detalii tehnice până în acest moment, ASUS a anunţat că va prezenta începând de astăzi noul său ceas VivoWatch, însă se pare că taiwanezii au renunţat de data aceasta la platforma Android Wear.

Urmaşul lui ZenWatch va fi prezentat publicului începând de astăzi în cadrul evenimentului Milan Design Week, care are loc în perioada 14 – 19 aprilie în Italia. Noul VivoWatch pare asemănător cu predecesorul său, însă de data aceasta carcasa fabricată din oţel are o ramă ceva mai subţire şi mai elegantă.

În acest moment, ASUS a afirmat că VivoWatch va oferi o carcasă rezistentă la apă şi praf care este certificată IP67, un sistem pentru monitorizarea activităţii în timpul somnului şi un senzor optic pentru puls. Modelul anterior ZenWatch a oferit un senzor pentru puls care necesita atingerea ramei metalice şi care nu s-a remarcat prin precizie şi fiabilitate, însă VivoWatch implementează un model optic similar celor cunoscute de la produsele de acelaşi fel de la Motorola, LG sau Apple.

Cea mai atractivă promisiune este cea a autonomiei ridicate. ASUS afirmă că VivoWatch va oferi zece zile de autonomie, noul lor ceas concurând astfel cu Pebble Time sau Garmin Vivoactive şi depăşind categoric produsele actuale bazate pe Android Wear. Din păcate pentru utilizatorii care sunt atraşi de integrarea profundă dintre Android şi Android Wear, se pare că produsul ASUS va folosi un sistem de operare dezvoltat intern, ceea ce înseamnă că pachetul de opţiuni va fi mai redus.

Designul mai elegant şi autonomia mai bună confirmă că ASUS vizează de data aceasta publicul larg, nu doar amatorii de tehnologie, lansarea în cadrul unui eveniment generic dedicat stilului fiind de altfel un indiciu concludent de la bun început.

Detaliile mai bogate despre ceasul inteligent ASUS VivoWatch, cum ar fi dotările complete, disponibilitatea, compatibilitatea şi preţul, vor ieşi mai mult ca sigur la iveală în cursul zilelor următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News