Avido WiBa este o combinaţie de încărcător wireless şi baterie externă

Autor: Adrian Popa 03.01.2018
Avido WiBa este o combinaţie de încărcător wireless şi baterie externă
Nu mai este mult până la apariţia primelor încărcătoare pentru dispozitive electronice cu adevărat wireless, capabile să încarce gadgeturile de la o distanţă considerabilă. Până atunci, însă, Avido a lansat un dispozitiv intermediar, numit WiBa. 
 
Acesta combină un încărcător wireless cu o baterie externă. Sistemul este compus din două elemente. O plăcuţă care stă tot timpul conectată la priză şi un power bank, care se încarcă atunci când este aşezat pe aceasta. Deasupra celui de-al doilea element poate fi aşezat şi un smartphone, pentru a fi încărcat simultan.

După ce bateria externă cu capacitate de 5.000 mAh se încarcă, aceasta poate fi folosită pentru a încărca wireless alte dispozitive compatibile. Acest element dispune şi de port USB cu ieşire 2.1 A, pentru a furniza energie şi pentru dispozitivele care nu oferă încărcare fără fir. 

 
WiBa este compatibil cu toate smartphone-urile care folosesc standardul Qi pentru încărcarea wireless. Printre acestea se numără iPhone X şi 8, Galaxy Note 8 sau Galaxy S8. 
 
Preţul acestui produs unic este de 100 de dolari. Dispozitivul va fi disponibil în luna februarie a acestui an. Cei care îl doresc îl pot precomanda pe site-ul firmei