Bateriile flexibile Samsung Band şi Stripe prezentate la InterBattery 2015

Bateriile flexibile Samsung Band şi Stripe prezentate la InterBattery 2015

Tehnologia acumulatorilor bazaţi pe litiu nu a evoluat foarte mult în anii precedenţi, multe companii orientându-se spre alte concepte precum nanotuburi din grafen, care vor putea fi folosite în produse abia peste câţiva ani. Samsung în schimb a decis să abordeze problema puţin diferit. În loc să dezvolte tipuri noi de baterii, va încerca să le integreze în alte componente ale dispozitivelor folosind o metodă de construcţie flexibilă.

Aceşti acumulatori vor fi dedicaţi în special dispozitivelor de purtat la mână, precum brăţări şi ceasuri inteligente. Cele două modele prezentate de către compania coreană în cadrul evenimentului anual InterBattery 2015 din Seul se numesc Stripe şi Band şi seamănă cu nişte curele pentru ceas. Procesul de fabricaţie permite crearea de acumulatori flexibili, lucru care ar asigura un design mai compact şi durată de utilizare ridicată. Aparent Band şi Stripe sunt şi cu 50% mai eficiente decât acumulatorii obişnuiţi. Conform specificaţiilor, fiecare brăţară cu baterie poate fi îndoită de 50.000 de ori fără să se deterioreze.

Având în vedere că cea mai mare problemă a ceasurilor inteligente este de departe durata de utilizare scăzută, integrarea acumulatorilor în brăţară ar putea să atragă mai mulţi utilizatori către această categorie de produse. Desigur, nu vom vedea astfel de soluţii în viitorul foarte apropiat pe piaţă, Band şi Stripe de la Samsung fiind momentan doar în stadiu de prototip în acest moment. Cu siguranţă însă, generaţiile următoare de Gear S vor veni echipate cu una dintre aceste brăţări. Nu este clar dacă Samsung doreşte însă să ofere această tehnologie şi altor companii, sau dacă o va păstra exclusiv pentru dispozitivele proprii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult