Blocks ne arată cum funcţionează un smartwatch modular

10.06.2016

Ceasurile inteligente încă nu au atins maturitatea smartphone-urilor, fiind încă loc pe piaţă pentru produse ieşite din comun, care ar putea aduce ceva cu adevărat nou. Blocks nu este un concept tocmai nou, fiind în atenţia publiclului de câteva luni bune, însă în curând vom putea cumpăra un astfel de dispozitiv. Pentru cei care nu ştiu, Blocks este un nou tip de smartwatch modular, care vine cu diverse module ce pot fi schimbate în orice moment.

Blocks a fost un proiect finanţat prin intermediul Kickstarter, unde a primit aproximativ 5.500 de comenzi. Planul iniţial era să livreze unităţile finale în luna mai a anului curent, însă abia acum sunt gata primele prototipuri. În cazul în care acestea trec cu brio de testare, Blocks va intra în producţie, urmând să fie livrat în luna septembrie. Cei care îşi doresc un Blocks şi nu au reuşit să comande unul pe Kickstarter, pot face asta chiar acum la preţul de 330 de dolari.

Pentru 330 de dolari, clienţii vor primi un pachet Blocks care include mai multe elemente. În primul rând, fiecare Blocks are nevoie de o unitate centrală numită „Core”. Aici se regăsesc majoritatea componentelor necesare funcţionării, cât şi display-ul rotund. Alături de acesta, sunt livrate patru module şi cureaua. Cele patru module pot fi oricare dintre cele şase disponibile la lansare, precum GPS, modul de baterie extra, senzor de puls, senzor meteorologic, un buton programabil sau chiar o lanternă. După lansare, Blocks va lansa şi module pentru autentificare prin amprentă, măsurarea temperaturii corpului şi control prin gesturi, urmând ca şi alte companii să primească specificaţiile pentru dezvoltarea de noi module.

Blocks ar putea deveni astfel unul dintre cele mai interesante smartwatch-uri de pe piaţă, cu un preţ destul de atractiv în comparaţie cu concurenţa.

Citeşte şi BLOCKS: Project Ara pentru ceasuri

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult