BLOCKS: Project Ara pentru ceasuri

14.10.2015

BLOCKS este un concept de ceas inteligent care pare să abordeze o strategie diferită faţă de ceea ce se găseşte deja pe piaţă. În loc să ofere un ceas standard, cu capabilităţi pre-stabilite, BLOCKS Wearables consideră că utilizatorii ar trebui să îşi poată personaliza dispozitivul de la mână după necesităţi. Compania lucrează de doi ani deja la dezvoltarea acestui ceas, iar abia acum a pornit un proiect pe Kickstarter pentru a demara producţia.

Practic, BLOCKS este echivalentul lui Project Ara pentru ceasuri, compania din spatele său oferind posibilitatea producătorilor terţi de a crea accesorii compatibile cu acesta. Unitatea centrală, ceasul propriu-zis, va fi standardizat şi va avea aceleaşi capabilităţi pentru toţi utilizatorii, însă fiecare componentă a brăţării va putea fi înlocuită cu un modul inteligent. Acestea pot adăuga capabilităţi precum senzori pentru monitorizarea pulsului, module cu baterie, NFC, vibraţii, senzori de amprentă, suprafeţe tactile sau chiar o cameră foto cu blitz.

Posibilităţile sunt nelimitate, iar fiecare utilizator va putea să folosească un ceas inteligent care să îi satisfacă nevoile. Partea cea mai bună este că nu trebuie să deţii un anumit model de telefon pentru a-l folosi. BLOCKS este compatibil atât cu iOS, cât şi cu Android, iar interfaţa software pare să fie diferită faţă de ceea ce există acum pe piaţă, însă destul de intuitivă pentru a putea fi uşor de utilizat.

Deja proiectul de pe Kickstarter a depăşit suma de 250.000 de dolari şi mai are mai mult de o lună până la încheiere. Preţul minim pentru a primi un ceas BLOCKS este de 195 de dolari şi include doar ceasul şi o brăţară obişnuită. Pentru o ceas alături de patru module inteligente va trebui să scoatem din buzunar 250 de dolari, iar preţul poate creşte până la 7800 de dolari pentru cei care vor 30 de unităţi complete. BLOCKS Wearables livrează în toată lumea, iar fereastra de lansare estimată este luna mai a anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult