Bluecom 102 – comunicare Hi-Tech între motociclişti

Bluecom 102 – comunicare Hi-Tech între motociclişti

Te-ai întrebat vreodată cum comunică doi motociclişti în trafic? În niciun caz prin telepatie. Cei bătrâni prin diverse gesturi, iar cei tineri, aflaţi la curent cu ultimele noutăţi hi-tech, prin utilizarea unor căşti de protecţie ultimul răcnet, cu dispozitiv de comunicare prin Bluetooth integrat. Compania AKE (specializată în accesorii electronice pentru motoare), are în portofoliu o astfel de jucărie – BlueCom 102.

Cea mai interesantă facilitate a BlueCom 102 este aceea că permite conectarea mai multor motociclişti într-o aşa zisă “conferinţă”. Şi nici nu e nevoie ca toţi să posede acelaşi model de cască cu Bluetooth, nici măcar acelaşi producător.

AKE BlueCom 102

Mai mult decât atât, cu Bluecom 102 te poţi conecta la laptop-ul şi telefoanele mobile ale prietenilor care circulă cu maşina sau îl poţi folosi întocmai ca o staţie radio (walkie-talkie). Şi mai tare eşti dacă te conectezi la GPS-ul dintr-o maşină, pentru a asculta instrucţiunile de ghidare vocale. Desigur, beneficiezi de toate aceste facilităţi atât timp cât nu ieşi din raza de acţiune a dispozitivului (maximum 20 metri). Modelul Bluecom 101 este înzestrat cu o versiune mai nouă de Bluetooth (2.0).

Totul se face extrem de simplu, cu ajutorul unui buton prezent pe cască. Cu el realizezi toate operaţiunile posibile: împerecherea cu alt dispozitiv BT, conectarea, acceptul unui third-party etc.

Deocamdată, AKE nu au anunţat un preţ pentru BlueCom 102 şi nici când va fi disponibil. Mereu se întâmplă aşa cu produsele interesante.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video