Bluetooth 5 – acoperire dublă şi viteze de patru ori mai mari

13.06.2016
Bluetooth 5 - acoperire dublă şi viteze de patru ori mai mari

Mark Powell, directorul Bluetooth Special Interest Group (SIG), a dezvăluit principalele detalii ale celei de-a cincea geraţii a standardului de comunicaţie Bluetooth.

Noul standard Bluetooth 5 este aşteptat să aducă viteze de transfer mult superioare şi acoperire mai mare decât actualul set de specificaţii Bluetooth Low Energy, cu accent pe dispozitivele conectate la internet.

În ce priveşte partea tehnică, Bluetooth 5 are mult de oferit. După cum a fost anunţat anterior, noul standard de comunicaţie va dubla raza de acoperire şi cvadrupla vitezele de transfer, comparat dispozitivelor Bluetooth din generaţia actuală. Mai mult decât atât, Bluetooth 5 va aduce îmbunătăţiri semnificative în ce priveşte funcţionalitatea dispozitivelor care distribuie informaţii relevante pentru o anumită locaţie. Bluetooth 5.0 va promova folosirea şi dezvoltarea dispozitivelor de tip baliză, precum şi a serviciilor localizate.”

Pe cale să fie finalizat, standardul Bluetooth 5 va fi implementa la scară largă în produse comerciale abia din anul 2017, mai multe informaţii despre acesta urmând să fie anunţate cu ocazia conferinţei Bluetooth SIG programată pentru data de 16 iunie.

Qwerkywriter, o tastatură Bluetooth pentru cei nostalgici după maşinile de scris

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult