Carbon E7 – viitoarea maşină cu gadget-uri a poliţiei americane

16.10.2008
Carbon E7 – viitoarea maşină cu gadget-uri a poliţiei americane

Carbon Motors se laudă de peste un an că va oferi poliţiei americane o maşină special creată pentru domeniul în care va activa. Luna aceasta compania a oferit imagini reale şi clipuri video cu E7, spulberând unele urme de îndoială ale opiniei publice în legătură cu proiectul în sine. Dintr-o anumită perspectivă, un vehicul conceput încă din prima fază pentru forţele de ordine este superior unuia de serie dotat ulterior cu echipamentul necesar. Primele caracteristici exterioare care pot fi observate la E7 sunt barele de protecţie din faţă, integrate în caroserie şi girofarul integrat pe latura superioară a parbrizului.

Carbon E7 - o masina special creata pentru politie

Urmăririle suspecţilor nu sunt chiar atât de rare în Statele Unite, aşa încât E7 trebuia să fie dotată cu un motor puternic. Cei 300 de cai putere pe care-i dezvoltă uzina diesel de sub capotă propulsează maşina de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 7 secunde şi o vor duce până la 250 km/h. La capitolul gadget-uri, acest prototip abundă de dispozitive care-i vor ajuta pe poliţişti să-i prindă pe infractori. Consola centrală este un mare ecran LCD sensibil la atingere, un al doilea fiind amplasat în zona schimbătorului de viteze. Numărul vehiculului din faţă este recunoscut automat de către sistemul computerul de bord ORCA (On-board Rapid Command Architecture) cu ajutorul a două camere de luat vederi, plasate în bara din faţă şi ajutate de LED-uri infraroşii. O altă cameră dotată cu sistem nightvision permite navigarea pe timpul nopţii cu luminile stinse.

Carbon E7 este plina de gadgeturi anti-infractori

Pentru ca infractorii să fie urcaţi în maşină mai uşor, uşile din spate se deschid invers, iar cele două locuri de pe banchetă sunt dotate cu centuri care se prind rapid. Cele două proiectoare de pe uşile din faţă au fost integrate în oglinzi, iar în interior se găseşte un spaţiu pentru fixarea carabinelor. Scaunele din faţă permit poliţiştilor să se aşeze fără a scoate echipamentul fixat de centură. Costul unui Carbon E7 poate varia între 20.000 şi 70.000 $ în funcţie de dotări. Compania producătoare speră să înceapă livrarea primelor unităţi în 2012.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video