Căștile OnePlus Buds Pro 2, lansate cu performanțe îmbunătățite și un design familiar

08.02.2023
Căștile OnePlus Buds Pro 2, lansate cu performanțe îmbunătățite și un design familiar

Lansată în urmă cu aproape doi ani, seria Buds Pro a impresionat cu performanțele audio și aspectul exterior, fiind destul de dificil pentru inginerii OnePlus să diferențieze succesorul Buds Pro 2. Așa că, în loc să reinventeze roata, producătorul a rămas cu designul deja familiar, lucrând la îmbunătățirea experienței oferite utilizatorilor care aleg calea upgrade-ului la noul model.

Încadrate la gama de top a producătorului OnePlus și așteptate cu un preț comparabil modelului pe care îl înlocuiește (aprox. 150 de euro), căștile OnePlus Buds Pro 2 vin ca o pereche ideală pentru noul flagship OnePlus 11.

La fel ca modelul Enco X2 lansat de Oppo la jumătatea anului trecut, căștile Buds Pro 2 folosesc o configurație cu două drivere de 11mm și 6 mm, pentru acoperire cât mai uniformă a întregului spectru de frecvențe audio. De asemenea, chipsetul folosit suportă tehnologia spatial audio și procesare high-res folosind codec-ul LHDC 4.0.

Optimizată pentru mai multă eficiență, funcția ANC va putea atenua zgomotele ambiante cu până la 45dB, performanță obținută prin aplicarea unor algoritmi adaptivi care țin cont de intensitatea și tipul zgomotelor ambiante. Fiecare cască dispune de câte trei microfoane, orientate în direcții diferite pentru a permite separarea și „curățarea” vocii de zgomotele ambiante nedorite.

Cât despre autonomia oferită, căștile Buds Pro 2 ar trebui să rezite 6 ore, respectiv 22 de ore cu încărcări succesive folosind cutiuța pentru transport. Autonomia poate urca la 10 ore, respectiv 39 ore, prin dezactivarea funcției ANC. Producătorul menționează și posibilitatea recuperării a până la 10 ore de autonomie cu doar 10 minute de încărcare, însă aici ar putea fi vorba doar de încărcarea cutiei pentru transport, nu și timpul de așteptare la încărcarea efectivă a căștilor.

Cutia pentru transport poate fi încărcată atât prin USB-C dar și în mod wireless, spre exemplu, prin simpla așezare pe spatele unui smartphone echipat cu funcția reverse-charging.

Lista este completată cu suport pentru tehnologia Google Fast Pair, Bluetooth 5.2 și certificare IP55 pentru protecție la apă și praf. Căștile OnePlus Buds Pro 2 vor fi disponibile în versiuni de culoare pe alb, negru și verde.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult