Căștile premium Sony WF-1000XM4, găsite „explodate” în cutia lor

24.02.2023
Căștile premium Sony WF-1000XM4, găsite

Căștile WF-1000XM4 de la Sony sunt pe de-o parte unele dintre cele mai performante de tip true wireless, iar pe de altă parte și unele dintre cele mai scumpe. Astfel, te aștepți la calitate de top de la astfel de produse, și, chiar dacă o mare parte dintre clienți par să fie mulțumiți de achiziția lor, se pare că inclusiv în zona premium pot apărea probleme în timp. Mai mulți utilizatori se plâng pe Twitter că perechile lor de căști Sony WF-1000XM4 au început să „explodeze”.

Problema cu WF-1000XM4 ar putea fi una de software

Un utilizator al subreddit-ului r/SonyHeadphones, yangcong1982, a publicat un mesaj în care se plângea că a găsit una dintre căștile sale din perechea Sony WF-1000XM4 complet desfăcută. Casca se afla la încărcat în interiorul cutiei originale și prezenta probleme de autonomie cu câteva zile înainte de „explozie”. Punem „explozie” în ghilimele, întrucât nu este cazul de risc de incendiu. Casca pur și simplu s-a desfăcut singură, probabil din cauza unei baterii umflate.

wf-1000xm4 battery exploded while in charging case
by u/yangcong1982 in SonyHeadphones

Înainte de acest eveniment, casca se descărca foarte repede în comparație cu cealaltă. Alți utilizatori au raportat probleme similare după ce au văzut acest mesaj, ceea ce sugerează că există un lot de căști WF-1000XM4 care ar putea fi livrate cu baterii cu probleme. Unii spun că una dintre căști se încălzește mai mult decât cealaltă, sugerând că aceasta ar putea fi un simptom care precedă „dezmembrarea” involuntară.

Alți utilizatori spun că actualizarea 1.6.1 de firmware ar fi rezolvat problema de consum rapid ala bateriei. Ideal ar fi ca toți utilizatorii să își verifice căștile, în cazul în care au Sony WF-1000XM4 și să facă update la cea mai recentă versiune de software pentru acestea. Desigur, în cazul în care apar probleme, nu ezitați să contactați serviciile de suport ale Sony. Fiind o pereche de căști premium și relativ nouă, sunt șanse mari ca aceasta să fie încă în garanție, iar problemele cu bateria să fie acoperite de aceasta.

sursa: Reddit

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult