Căştile wireless Star Trek te transformă în vulcanian

27.07.2018
Căştile wireless Star Trek te transformă în vulcanian

Star Trek a fost o sursă de inspiraţie pentru multe dintre tehnologiile pe care le folosim în zilele noastre precum comunicarea wireless, apeluri video şi dispozitive mobile. Este astfel normal ca din când în când să mai primim şi câte un nou dispozitiv care să ne aducă aminte de celebra serie de filme şi seriale. Cel mai recent gadget licenţiat Star Trek este o pereche de căşti Bluetooth numită „Wireless Vulcan Earbuds”, care „transformă” utilizatorul într-un adevărat vulcanian.

Practic, design-ul spune tot în cazul acestor căşti. O pereche de difuzoare obişnuite in-ear cu control pe fir au fost ataşate de o pereche de urechi false de vulcanian. Atunci când utilizatorul poartă căştile, care se montează prin spatele urechii, acesta pare să aibă urechi ascuţite, asemeni celebrului personaj Spock interpretat în serialul original de Leonard Nimoy.

Din punct de vedere al performanţei, căştile Vulcan nu sunt tocmai impresionante, cu frecvenţe normale între 20Hz şi 20 KHz şi 40 mW putere. Acestea beneficiază de tehnologia Bluetooth 4.0, care asigură între 4 şi 5 ore de convorbiri folosind o baterie de 90 mAh, găzduită în telecomanda de pe fir. Aceasta din urmă vine cu trei butoane, două pentru volum şi una pentru controlul apelurilor sau redării multimedia.

Căştile Star Trek Wireless Vulcan Earbuds sunt produse de ThinkGeek sub licenţă din partea Paramount şi includ în pachet trei seturi de dopuri de silicon şi un cablu de încărcare micro-USB. Cea mai bună veste legată de căştile cu urechi de vulcanian este preţul, de numai 40 de dolari americani, acesta fiind apropiat de cel al altor căşti de acest gen.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult