Cea mai subţire tastatură wireless are doar 0,5 mm grosime şi un consum energetic redus

Cea mai subţire tastatură wireless are doar 0,5 mm grosime şi un consum energetic redus

Tabletele sunt un mijloc foarte bun pentru consumul de conţinut, însă necesităţile de creaţie ale utilizatorilor au dus la apariţia unei game extinse de periferice, în special tastaturi. Cum nimeni nu-şi doreşte o tabletă de 500 de grame care să devină grea cât un Ultrabook din cauza tastaturii ataşate, producătorii s-au întrecut să lanseze modele cât mai subţiri, iar o companie englezească pretindă că a realizat cel mai subţire model.

Compania Cambridge Silicon Radio, un producător de cipuri audio, de imagistică şi de transmisiuni wireless din Marea Britanie, a anunţat că a pus la punct cea mai subţire suprafaţă tactilă cu conectivitate wireless. Având o grosime de numai 0,5 milimetri, această peliculă tactilă poate fi folosită pentru fabricarea unei tastaturi flexibile cu conectivitate Bluetooth, suprafaţa acesteia putând fi însă folosită şi pentru controlul multitouch al aplicaţiilor.

Cipul folosit pentru conectarea la sistemele iOS sau Windows 8 este dezvoltat de către companie, CSR1010 fiind un emiţător Bluetooth Smart cu dimensiuni foarte reduse, consum mic şi latenţe de 12 milisecunde. Pentru realizarea tastaturii, compania a folosit o peliculă tactilă din silicon produsă de Atmel iar cablajul interior a fost tipărit cu o tehnologie cu cerneală conductivă.

Datorită grosimii foarte reduse şi a flexibilităţii suprafeţei sale, această tastatură poate fi implementată pe husele tabletelor sau pe suprafaţa meselor, iar cipul Bluetooth promite o autonomie de lungă durată. Noua tastatură va fi prezentată clienţilor interesaţi în cadrul IFA Berlin 2013.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult