Ceas cu transmisie prin lanţ, pentru cei care nu au ce face cu 400.000 $

22.12.2008
Ceas cu transmisie prin lanţ, pentru cei care nu au ce face cu 400.000 $

Unul din cei implicaţi în procesul de producţie al ceasului Cabestan Winch Tourbillon spunea că el se adresează celor care au deja totul. Aceşti vor cumpăra ceasul dacă au o pasiune pentru astfel de obiecte sau vor să fie văzuţi purtând un dispozitiv de măsurat timpul foarte scump. Ceea ce face din Cabestan Winch Tourbillon un unicat este dispunerea pieselor principale în plan vertical şi nu orizontal.

Cabestan Winch Tourbillon Vertical

Numele ceasului face aluzie la sporturile nautice exclusiviste, iar remontorul aduce cu manivela unui vinci folosit pe iahturi. Orele, minutele şi secundele sunt indicate de trei tamburi din jumătatea dreaptă. În cealaltă jumătate se poate admira lanţul de 23 cm cu 450 de verigi şi 150 de nituri, asamblat manual. El transmite mişcarea de la cuşca tourbillon de 0,6 g, un element de construcţie specific ceasurilor elveţiene de mare precizie.

Lantul cu cele 450 de verigi

Cabestan Winch Tourbillon poate funcţiona 72 de ore fără să fie întors, această rezervă de timp fiind la rândul ei indicată de un tambur. În total, ceasul conţine 1352 de piese. Ca aproape orice obiect de lux, el poate fi personalizat în diverse configuraţii şi culori, cu carcasă din titan, aur roşu sau aur galben. Preţul variază între 275.000 $ şi 400.000 $, fiind disponibilă şi o versiune cu diamante încrustate.

Versiunea cu diamante incrustate

Pentru cei mai

Urmărește Go4IT.ro pe Google News