Cel mai ieftin stick USB Flash de 1TB are viteze apropiate unui SSD pentru PC şi preţul unui hard disk

Autor: Aurelian Mihai 28.10.2019
Cel mai ieftin stick USB Flash de 1TB are viteze apropiate unui SSD pentru PC şi preţul unui hard disk

Mai puţin cunoscut în pieţele europene, brandul Patriot adăposteşte o sumedenie de accesorii pentru PC, începând cu tastaturi şi mouşi de gaming, până la module de memorie RAM cu iluminare RGB şi soluţii de stocare SSD.

Oferta de soluţii pentru stocare portabilă include şi dispozitive USB flash, disponibile în capacităţi de până 1 TB, cel din urmă fiind disponibil la un preţ foarte atrăgător de 140 dolari în oferta gigantului Amazon, valabil pentru comenzile primite din Statele Unite. Disponibil pentru livrare şi în piaţa europeană, preţul urcă la 174 dolari după aplicarea taxelor vamale şi livrare.

Pentru preţul plătit, utilizatorii se aleg cu un dispozitiv de stocare încăpător, capabil să ofere viteze de până la 300MB/s la operaţiile de scriere a datelor, respectiv 400 MB/s la cele de citire.

Accesoriul protejat într-o carcasă din cauciuc vine cu garanţie 3 ani şi interfaţă USB 3.1, putând fi utilizat cu orice PC de generaţie recentă. Din păcate, comparat unui serviciu contemporan de stocare cloud disponibil pe bază de abonament, datele stocate pe stick USB nu sunt accesibile online şi nici nu beneficiază de protecţie garantată împotriva pierderii accidentale sau prin defectarea dispozitivului USB, fapt ce ar putea constitui motiv suficient pentru alegerea unui serviciu modern de stocare cloud.

 

Tags: