Cel mai subțire ceas mecanic din lume are o grosime de doar 2 mm

28.04.2020
Cel mai subțire ceas mecanic din lume are o grosime de doar 2 mm

Cel mai subțire ceas mecanic din lume are o grosime de cinci ori mai mică decât cea a Apple Watch.

Piaget Altiplano Ultimate are o grosime de doar 2 mm și include 167 de piese în carcasa de 41 mm, transmite compania.

Ceasul este realizat dintr-un aliaj special, de 2,3 ori mai rezistent decât aurul. Geamul de doar 0,2 mm este cristal safir. În ciuda grosimii foarte mici, acesta este mai rezistent decât 80% din geamurile de pe ceasurile normale.

Ceasul, considerat a fi o minune a ingineriei și un model care ridică ștacheta în industrie, include cinci rulmenți pentru protecție la șocuri.

Piaget Altiplano Ultimate are o autonomie de 40 de ore când este întors complet. Acest lucru se face cu ajutorul unui sistem special, deoarece modelul nu are remontoar.

La fel ca și carcasa, cureaua este foarte subțire și are o grosime de doar 1,5 mm. Clienții pot alege mai multe variante: din piele de aligator, textilă, pentru cei mai sportivi, sau argint.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult