Cell Ranger – amplificatoare de semnal pentru telefoane mobile

22.08.2008
Cell Ranger – amplificatoare de semnal pentru telefoane mobile

Gata cu convorbirile neclare, întrerupte şi vitezele mici de navigare pe Internet. Semnalul telefonului mobil va fi amplificat considerabil (două, chiar trei linii în plus) cu noul echipament “Port” al companiei Cell Ranger.

Cell Ranger Port este alcătuit dintr-o antenă şi un dispozitiv cu microprocesor care se conecteză pe port-ul USB al PC-ului sau notebook-ului. Prin unde radio, fără să interfereze cu alte reţele wireless, cipul analizează semnalele recepţionate de telefonul mobil şi le ajustează cu ajutorul unui sistem de control al oscilaţiilor.

Cell Ranger Port

Pentru ca semnalul să fie optim, telefonul mobil trebuie să se afle destul de aproape de unitatea de amplificare, la aproximativ 2 metri, ceea ce nu este tocmai un lucru grozav. Dacă te afli într-un spaţiu închis, antena este de preferat să fie poziţionată undeva cât mai aproape de o fereastră.

Amplificatorul de semnal costă 150 $, dar versiunea actuală nu poate fi utilizată în Europa din cauză că este proiectată să funcţioneze în benzile de frecvenţă 850/1900 Mhz (America de Nord şi Canada). Cell Ranger mai are un echipament asemănător în ofertă (Stix), dar acesta se conectează la priza de 12V a autoturismului sau chiar a yacht-ului.

Cell Ranger Stix

Urmărește Go4IT.ro pe Google News