Cum arată noul Chromecast cu Android TV și la ce preț va fi lansat

03.06.2020
Cum arată noul Chromecast cu Android TV și la ce preț va fi lansat

Zvonurile despre un nou dispozitiv Chromecast de la Google cu sistem de operare Android prind contur. Se pare că acest misterios model nu va face însă parte din gama de dispozitive Chromecast, ci va fi integrat în familia „smart home” Nest a companiei. Noi detalii prezintă design-ul exterior al dispozitivului, informații despre software-ul acestuia și alte câteva informații. Se pare că numele de cod al acestui nou Chromecast cu Android este „Sabrina” și va veni alături de o telecomandă.

Noul Chromecast cu Android TV schimbă design-ul

Site-ul xda-developers a intrat în posesia unor fotografii de presă cu noul dispozitiv Sabrina. Acestea au fost extrase dintr-un firmware al dispozitivului care a scăpat pe internet. Acesta datează de pe data de 10 octombrie 2019 și dezvăluie multe informații despre dispozitiv. Este neobișnuit să avem atât de multe detalii despre un produs chiar înainte ca acesta să fie anunțat oficial.

Spre diferență de dispozitivele Chromecast din trecut noul model adoptă un design mai degrabă oval decât rotund. Acesta crește și în dimensiuni destul de mult, fiind integrat la interior hardware mai performant, capabil să ruleze Android TV. Conectarea la televizor se face tot folosind un cablu HDMI atașat permanent de dispozitiv, iar alimentarea va necesita cel mai probabil conectarea la un port USB sau la o priză.

Modelele prezentate în fotografia de prezentare sugerează că noul Chromecast cu Android „Sabrina” va fi livrat în trei culori: negru, alb și un roz deschis. Google obișnuiește să includă și câte o culoare mai ciudată pe dispozitivele sale. Seriile Pixel au de obicei un model ieșit din comun, iar în trecut au existat și variante Chromecast de culoare galbenă.

Google va include și o telecomandă în pachet

Telecomanda este probabil cel mai interesant aspect al noului dispozitiv. Chromecast-urile de până acum erau controlate exclusiv de pe un smartphone, fără nevoia unui dispozitiv de control dedicat. Modelul cu Android va folosi însă o telecomandă cu cel puțin șase butoane și o rotiță de control. Pe lângă butoanele de navigație precum back și home, există un buton play/pauză, un buton de favorite programabil, butonul mute și un buton dedicat pentru Google Assistant.

Android TV ar putea primi odată cu acest dispozitiv și un rebranding la Google TV, cât și o interfață nouă. Nu este clar dacă se va întâmpla într-adevăr asta, dar este o posibilitate. Noua interfață va fi concentrată mai degrabă pe conținut decât pe software. Aceasta va afișa pe ecranul principal filme și seriale în locul aplicațiilor și serviciilor. Probabil că aplicațiile vor fi de asemenea accesibile, iar interfața va putea fi personalizată.

Prețul nu va crește foarte mult față de modelele Chromcast fără Android

În cele din urmă, avem prețul acestui dispozitiv. Pentru a-ți transforma televizorul sau oricare monitor din casă într-unul inteligent cu un Chromecast, nu trebuie să cheltui decât 30-40 de euro în acest moment. Dispozitivele Chromecast sunt relativ ieftine, doar modelul Ultra fiind mai scump pe la 70 de euro.

Chromecast-ul cu Android „Sabrina” ar putea fi însă livrat la un preț de 80 de dolari/euro, cu doar puțin mai mult decât un Ultra. Acesta va concura pe piață cu dispozitive precum Xiaomi Mi Stick și alte soluții similare. Nu știm însă când să ne așteptăm la o lansare oficială. Google a amânat lansările multor produse din cauza pandemiei de COVID-19. Chiar dacă ar exista posibilitatea unei lansări în viitorul apropiat, aceasta ar putea fi amânată în orice moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult