Creative MUVO 2c – o boxă Bluetooth căreia nu îi place să fie singură [REVIEW]

06.08.2017
Creative MUVO 2c - o boxă Bluetooth căreia nu îi place să fie singură [REVIEW]
INTRODUCERE, DESIGN, CARACTERISTICI TEHNICE

Creative este o marcă cu tradiţie în industria audio, care s-a adaptat foarte bine la nevoile actuale ale consumatorilor dintr-o lume în care mobilitatea este foarte importantă. Boxa portabilă MUVO 2c oferită de companie are dimensiuni mici, oferă un sunet puternic, de calitate, este rezistentă la apă şi dispune de o mulţime de caracteristici care o diferenţiază de concurenţă. Pe lângă rolul principal de accesoriu audio pentru smartphone, MUVO 2c poate fi legată la o altă boxă identică pentru sunet stereo, include card micro-SD pentru playerul MP3 încorporat şi poate fi utilizată ca difuzor pentru lapotop.

 

DESIGN

 

Disponibilă într-o gamă largă de culori „tinereşti” – printre care roşu, albastru, verde fosforescent şi negru -, boxa portabilă are dimensiuni compacte (67 x 93 x 38 mm) şi o greutate de doar 159 de grame. Asta înseamnă că poate fi ţinută cam în orice geantă şi chiar în buzunarul unei haine. MUVO 2c este realizată din plastic mat. Partea din faţă este acoperită complet de grila metalică difuzorului, inscripţionată cu brandul Creative.

 

 

Pe partea superioară se găsesc cinci butoane fizice: On/Off, Bluetooth, M/Mode (pentru legarea a două boxe MUVO 2c, dar şi trecerea pe mod player MP3 sau AUX) şi două de volum (plus şi minus).

 

În lateral, sub un capac din silicon, găsim portul micro-USB, slotul pentru card micro-SD şi jack-ul audio universal de 3,5 mm.

 

 

Este important de precizat faptul că boxa MUVO 2c oferă rezistenţă la apă şi praf, rating IP66, foarte bun pentru un astfel de dispozitiv. Nu este recomandat să o scufundaţi în apă, dar rezistă fără probleme la o ploaie uşoară sau dacă este folosită în baie în timp ce faceţi duş. Totuşi, sunt şanse foarte mari ca boxa să nu păţească nimic chiar dacă o scăpaţi accidental în piscină. Asta cu condiţia ca în lateral capacul din silicon să fie bine închis. 

 

Pentru cine nu ştie, codul IP are două numere. Primul, de la 0 la 6, indică rezistenţa unui dispozitiv la particule solide. Acestea pot fi boabe de nisip sau particule microscopice. Un rating IP6X înseamnă că dispozitivul este rezistent la praf şi că nici chiar particulele microscopice nu vor intra în el. Cel de-al doilea număr indică protecţia împotriva lichidelor, de obicei apa dulce (de evitat cea sărată!) la temperaturi normale. Pentru smartphone-uri şi alte dispozitive electronice dedicate consumatorilor, cel mai mare număr este, în acest moment, 8, ceea ce înseamnă că acestea pot fi scufundate la o adâncime mai mare de 1 m (adâncimea diferă de la un producător la altul) pentru o perioadă de timp specificată tot de compania care a dezvoltat dispozitivul. De aceea ratingul IP66 al MUVO 2c este o caracteristică atractivă. 

 

Pe spate se găseşte o mebrană din cauciuc care vibrează şi îi permite boxei să ofere un bas mai puternic.

 

 

La bază, pentru o aderenţă mai bună la suprafeţele pe care este ataşată, boxa dispune de picioruşe din silicon.

 

 

Este interesant şi ambalajul în care sunt vândute boxele MUVO 2c. Este vorba de cutii din plastic transparente care îi permit unui potenţial client să vadă produsul din cinci direcţii.

 

CARACTERISTICI TEHNICE

 

Dimensiuni: 67 x 93 x 38 mm

Greutate: 159 g

Lungime cablu USB: 60 cm

Conectivitate: Bluetooth, AUX, USB

Tehnologie Bluetooth: 4.2

Capacitate baterie: 650 mAh

Părţi pozitive

Design reuşit, compact
Calitate bună a sunetului, cu bas decent
Include card micro-SD şi funcţie de player MP3
Două boxe Muvo 2c pot fi legate pentru sunet stereo
Poate fi folosită ca difuzor pentru laptop
Rezistentă la apă şi praf

Părţi negative

Autonomia bateriei este mai mică decât la modele care au acumulator de capacitate similară

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult