Creative Outlier Sports – căşti Bluetooth pentru pasionaţii de mişcare [REVIEW]

15.08.2017
Creative Outlier Sports - căşti Bluetooth pentru pasionaţii de mişcare [REVIEW]
DESIGN, CARACTERISTICI TEHNICE

Căştile Bluetooth au căpătat popularitate după ce mai multe mărci importante de smartphone-uri au renunţat la jack-ul audio de 3,5 mm pe dispozitivele lor. Astfel, majoritatea producătorilor de accesorii au inclus în ofertă astfel de dispozitive. Creative, o companie cu tradiţie în industria audio, nu putea face excepţie. Modelul Outlier Sports oferit de compania din Singapore oferă sunet de calitate bună, autonomie excelentă a bateriei şi rezistenţă la apă (rating IPX4).

 

DESIGN

 

Căştile Outlier Sports sunt legate între ele printr-un cablu pe care este montată o mică telecomandă. Aceasta include butoanele de volum (+ şi -), un buton rotund multifuncţional, un microfon şi slotul micro-USB de încărcare. Prin apăsarea lungă a butoanelor de volum se poate trece la melodia următoare sau la cea de dinainte, iar prin apăsarea scurtă a butonului din mijloc se poate pune pauză la muzică sau răspunde la un apel telefonic. Căştile cântăresc doar 15 grame, iar întinse au o lugime de ~50 de centimetri.

 

 

Slotul micro-USB are un capac din cauciuc care împiedică intrarea transpiraţiei sau a stropilor de ploaie. Căştile propriuzise dispun de dopuri din silicon care blochează foarte bine zgomotele exterioare. Pentru a nu cădea din urechi, Outlier Sports au aripioare din cauciuc care se fixează de pavilion. În cutie sunt livrate trei perechi de dopuri de dimensiuni diferite: mici, medii şi mari. De asemenea, sunt disponibile şi aripioare suplimentare.

 

 

Din păcate, la Outlier Sports lipseşte un element pe care eu îl apreciez foarte mult la aceste dispozitive. Căştile nu au magneţi care să le prindă una de alta atunci când sunt ţinute pe piept.

 

Materialul cu care este acoperit cablul aderă foarte bine la pielea de pe gât, iar riscul să pierdeţi căştile accidental este redus, chiar dacă lipseşte sistemul magnetic despre care scriam mai sus. Pentru o şi mai bună prindere, în cutie este livrată o mică clamă, care poate prinde cablul căştilor de gulerul tricoului.

 

 

În cutie găsim şi o carcasă rotundă cu fermoar, în care pot fi ţinute cablul USB de încărcare şi dopurile de rezervă.

 

CARACTERISTICI TEHNICE

 

Răspuns în frecvenţă: 20 Hz – 20 Khz

Magneţi: 6mm, neodim

Microfon: 100Hz ~ 10kHz, omnidirecţional

Greutate: 15 g

Certificare IPX4

Lungime cablu: ~50 cm

Părţi pozitive

Calitate bună a sunetului
Autonomie excelentă a bateriei
Rating IPX4

Părţi negative

Lipseşte sistemul magnetic care ţine căştile prinse una de alta pe piept atunci când nu sunt folosite

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult