Cumpărătorii AirPods Max acuză Apple de sabotarea performanțelor

26.09.2022
Cumpărătorii AirPods Max acuză Apple de sabotarea performanțelor

Potrivit experiențelor povestite de utilizatorii căștilor AirPods Max, cea mai recentă actualizare de firmware a redus eficiența funcției Active Noise Canceling.

Lansate în urmă cu aproape doi ani, căștile AirPods Max vor fi înlocuite în viitorul apropiat cu un nou produs Apple. Potrivit utilizatorilor care-și cunosc deja foarte bine căștile preferate, Apple a decis să de un „imbold” care să facă mai atractivă următoarea generație de căști AirPods Max, distribuind o actualizare de firmware care să ciuntească un aspect esențial al performanțelor modelului actual.

Etichetată 4E71, actualizarea de firmware distribuită încă din luna mai pentru căștile AirPods Max a stârnit rumoare printre utilizatori, tot mai mulți fiind acum convinși că firmware-ul a lăsat funcția Active Noise Canceling mai puțin eficientă decât înainte. Aparent, remarcile au început să apară pe Reddit încă din primele zile după apariția respectivului firmware, însă „fenomenul” a primit atenție doar câteva luni mai târziu, odată cu creșterea numărului de postări pe respectivul subiect.

Potrivit unora dintre mărturiile oferite:

  • Mă pot auzi tastând, plus alte zgomote exterioare care nu au fost auzite anterior de actualizare. Mă întreb dacă și altcineva are această problemă.
  • Firmware-ul 4E71 este gunoi. Sau poate a fost actualizarea înainte de 4E71. Mă aud tastând. Aud păsările. Pot auzi mult mai multe acum. Anularea zgomotului a dispărut. Am fost la Apple, am primit un produs înlocuitor, dar și acesta este la fel. Cândva în ultima lună sau două, anularea zgomotului a dispărut. Obișnuiam să le folosesc fără să ascult muzică, doar pentru blocarea zgomotului ambiant.
  • Mă aud tastând, mașini trecând pe stradă, greutăți zgomotând la sală. Am observat aproape imediat. Anc a funcționat mult mai bine înainte și urăsc că nu există nicio modalitate de a reveni.

Astfel, s-ar părea că pierderea eficienței funcției Noise Canceling s-a produs nu doar imediat după aplicarea actualizării de firmware, ci și progresiv, în timp devenind sesizabilă pentru mai mulți utilizatori.

Vestea proastă este că strategia Apple privind aplicarea actualizărilor de firmware face imposibilă revenirea la revizii firmware anterioare, utilizatorii fiind constrânși astfel să accepte orice modificări făcute de companie. Totuși, se pare că mediatizarea acestui subiect motivează Apple să dezvolte un nou firmware care ar trebui să rezolve scăderea performanțelor raportată de utilizatori, actualizarea urmând să fie disponibilă în scurt timp.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult