Dimple.IO – cum să adaugi butoane fizice tabletei sau telefonului mobil

Dimple.IO - cum să adaugi butoane fizice tabletei sau telefonului mobil

Dimple reprezintă o aplicaţie pe cât de simplă, pe atât de utilă a tehnologiei NFC. Mai exact, în loc de  etichete electronice pentru identificarea dispozitivelor aflate în imediata vecinătate, tag-urile NFC devin butoane fizice suplimentare pe care le putem lipi oriunde pe carcasa tabletei sau telefonul cu Android.

Dimple.IO - cum să adaugi butoane fizice tabletei sau telefonului mobil

Primul astfel de accesoriu ia forma unui plasture cu 4 butoane programabile, a căror funcţie este configurată cu ajutorul aplicaţiei de control. Spre exemplu, utilizatorii vor putea lansa o aplicaţie anume de pe telefon, apela un contact din agendă sau o activa o funcţie la alegere (volumul sonor, declanşator pentru poze, zoom, schimbarea melodiei, etc).

Dispozitivul gros de numai 0.5mm nu conţine baterie, fiind în schimb alimentat de modulul NFC al dispozitivului de care este ataşat. Potrivit companiei producătoare, tag-urile Dimple sunt compatibile cu peste 800 dispozitive ce includ modul NFC. Însă nu toate permit aplicarea liberă a tag-urilor Dimple, cele metalice în special având raza de acţiune a conexiunii NFC limitată la anumite porţiuni de pe carcasă.

Proiectul susţinut printr-o campanie de croudfunding va demara în data de 6 mai, urmând ca primele tag-uri Dimple să fie livrate doritorilor ce plătesc în avans suma de 26.99 dolari începând cu luna august 2014.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult