Dispozitiv de recuperare popular, disponibil în curând Lidl. Pentru unii oameni poate fi periculos

23.01.2023
Dispozitiv de recuperare popular, disponibil în curând Lidl. Pentru unii oameni poate fi periculos
Foto: Shutterstock

Lidl va vinde în această săptămână o gamă variată de dispozitive pentru sănătate și recuperare. Produsele vor intra în oferta magazinelor joi, 26 ianuarie. Printre acestea atrage atenția un pistol de masaj (Massage Gun) Medisana, disponibil la preț destul de avantajos.

Modelul care va fi vândut de Lidl va costa 159 de lei. Prețurile la dispozitivelor similare de pe piață depășesc, în mod normal, pragul de 250 de lei.

Dispozitivul oferă șase trepte de intensitate și are autonomie de 5 ore. În pachet sunt incluse mai multe capete pentru masaj, dar și o husă specială pentru depozitare și transport.

Producătorii acestor aparate susțin că acestea pot contribui la reducerea rigidității și tensiunii musculare, dar și la îmbunătățirea circulației sângelui în mușchii masați. Ele sunt recomandate în special pentru practicanții de sporturi și fitness care doresc să se recupereze mai repede după un efort fizic intens.

Lidl
Modelul de pistol de masaj care va fi disponibil la Lidl.

Aceste aparate sunt foarte populare și au ratinguri bune în magazinele online, însă mulți oameni nu știu că pot fi periculoase pentru anumite persoane.

Pistoalele de masaj nu sunt potrivite pentru oricine

Beneficiile aduse de aceste dispozitive sunt recunoscute inclusiv de experți, însă unii specialiști avertizează că pistoalele de masaj nu pot fi folosite de către oricine.

Michael Fredericson, profesor de medicină și expert în recuperare fizică de la Stanford University, a vorbit despre acestea într-un interviu acordat organizației Consumer Reports.

Potrivit lui, persoanele cu densitate osoasă mică ar trebui să evite pistoalele de masaj, iar utilizarea lor în apropierea unor intervenții chirurgicale recente sau a unor implanturi medicale (precum un pacemaker) este interzisă.

Mai mult, un massage gun poate accentua durerea dacă este folosit într-o zonă afectată de durere cronică sau în zonele afectate de tromboză venoasă profundă. Dispozitivele nu trebuie să fie folosite nici de către cei care suferă de fibromialgie. Aceasta este, potrivit Regina Maria, o tulburare caracterizată prin dureri musculo-scheletice răspândite în tot corpul, însoțite de oboseală, tulburări de somn, de memorie și de dispoziție.

Nu în ultimul rând, pistoalele de masaj trebuie evitate de femeile gravide.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult