DJI OM4 este un nou stabilizator de telefon cu suport magnetic și autonomie mare

27.08.2020
DJI OM4 este un nou stabilizator de telefon cu suport magnetic și autonomie mare

După cum era de așteptat după leak-urile din urmă cu doar câteva zile, DJI, compania chineză de soluții pentru filmare, a anunțat noul stabilizator de smartphone OM4. Acesta renunță la numele oficial Osmo Mobile 4 pentru o prescurtare și vine cu un design familiar, dar cu o funcționalitate care ar trebui să facă utilizarea lui mult mai simplă: prindere magnetică. Practic, poți atașa telefonul pe DJI OM4 instant, fără să fie necesară calibrarea stabilizatorului sau balansarea lui la fiecare utilizare.

DJI OM4 nu schimbă decât sistemul de prindere față de modelul precedent

În termeni de design și funcționalitate, noul DJI OM4 pare să fie aproape identic față de DJI Osmo Mobile 3. Acesta adoptă același design pliabil precum modelul de anul trecut, singura diferență majoră fiind clema de prindere, care a fost înlocuită cu o suprafață magnetică. În pachetul OM4 se regăsesc atât un bănuț metalic cu inel, cât și o clemă detașabilă, de asemenea magnetică, care poate sta permanent pe telefon, fiind gata să fie atașată de stabilizator în orice moment.

Autonomia noului model ar trebui să fie de 15 ore la o singură încărcare, iar încărcarea se face prin USB Type-C. În pachet, DJI OM4 include un cablu de încărcare, cele două suprafețe magnetice, un trepied, o borsetă de transport și un suport pentru prins de încheietura mâini. Acestea vin la un preț de 150 de euro/dolari, iar în România este deja listat la prețul de 750 de lei.

Capabilitățile software sunt similare față de generația precedentă, cu mențiunea că apar câteva mici upgrade-uri în aplicația DJI Mimo. De exemplu, apare posibilitatea de a folosi urmărire a subiectului ActiveTrack 3.0, mai precis, apare opțiunea DynamicZoom, care face efectul dolly zoom la mișcare, cât și spin shot, un efect de rotire al camerei.

Interesant este că dispozitivul este deja disponibil în stocul magazinelor și nu trebuie să așteptăm în plus pentru lansare.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult