DJI va lansa stabilizatorul de telefon Osmo Mobile 4 cu suport magnetic

25.08.2020
DJI va lansa stabilizatorul de telefon Osmo Mobile 4 cu suport magnetic

DJI s-a remarcat drept unul dintre cei mai de succes producători de drone, însă compania chineză dezvoltă și alte soluții pentru cei care lucrează în medii creative. DJI vinde și camere de acțiune, camere compacte, cât și stabilizatoare de tip gimbal pentru cei care filmează cu telefonul. Seria DJI Osmo va ajunge la cea de-a patra generație anul acesta, iar primele informații despre Osmo Mobile 4 sugerează că noul dispozitiv ar putea fi cel care schimbă complet această categorie de accesorii.

Osmo Mobile 4 ar putea fi cel mai ușor de folosit stabilizator de telefon

Oricât de bună ar fi stabilizarea optică și cea electronică oferită de producătorii de smartphone-uri, acestea nu vor fi niciodată la fel de eficiente precum stabilizarea cu motoare active. Din acest motiv, cei care filmează cu telefonul au început să folosească stabilizatoare, iar seria Osmo de la DJI este una dintre cele mai bine puse la punct. Nu obligatoriu la capitolul hardware, unde există modele cu mai multe funcții, însă în special la capitolul software și ușurință în utilizare.

DJI Osmo Mobile 3 de anul trecut a rezolvat o problemă majoră a acestor dispozitive: balansarea telefonului pe suport, iar Osmo Mobile 4 scoate din ecuație complet nevoia de a folosi un suport cu cleme. Din primele imagini cu noul stabilizator de la DJI, reiese că acesta folosește magneți pentru a fixa telefonul, putând astfel să îl pui și să îl scoți de pe suport mult mai repede.

Conform imaginilor publicate de WinFuture, DJI Osmo Mobile 4 va veni în pachet cu un suport care poate fi lipit pe telefon sau pe husa acestuia, care are și funcție de inel de susținere, cât și cu un suport de tip clemă care poate fi atașat de telefon și lăsat acolo. Când ai nevoie să filmezi, nu trebuie decât să pui telefonul pe suport, iar acesta se atașează magnetic automat.

Prețul va rămâne mic, la fel ca în cazul generației precedente

Clipul publicat de Roland Quandt, redactor la WinFuture, dezvăluie și câteva funcții software noi, pe care le-am văzut și pe dronele de la DJI, precum efectul de „dolly zoom” (trans-trav). În rest, dispozitivul pare să fie identic în design și funcționalitate cu Osmo Mobile 3. Asta înseamnă că se încarcă de la USB Type-C, poate alimenta telefonul folosind o mufă USB Type-A și asigură o autonomie extinsă. WinFuture spune că acumulatorul de 2.450 mAh poate oferi 15 ore de autonomie la o singură încărcare.

Prețul noului Osmo Mobile 4 de la DJI ar putea fi de doar 149 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult