Două noi perechi de căşti wireless Nokia vor ajunge în magazine în curând

08.10.2018
Două noi perechi de căşti wireless Nokia vor ajunge în magazine în curând

Depărtarea producătorilor de smartphone-uri de jack-ul audio a adus în prim plan în special căştile fără fir, în ciuda faptului că există adaptoare sau căşti cu mufe digitale (USB Type-C sau Lightning). Nokia a lansat până în prezent un singur smartphone fără jack, Nokia 8 Sirocco, însă faptul că HMD Global a lansat o nouă pereche de căşti „true wireless” sugerează că acest trend va continua în viitorul apropiat. Noile căşti se numesc „Nokia True Wireless V1” şi vor fi disponibile în viitorul apropiat.

Lansarea a avut loc alături de noul smartphone Nokia 7.1, mid-range-ul cu notch care vine la un preţ foarte atractiv. Căştile promit 3,5 ore de utilizare la o singură încărcare, o performanţă impresionantă, având în vedere dimensiunile lor. Acestea sunt aproape invizibile odată ce sunt introduse în urechi şi sunt si rezistente la apă. De altfel, cutia în care sunt stocate şi care le încarcă, oferă încă trei încărcări complete, pentru un total de 16 ore de utilizare.

Căştile „true wireless” nu sunt însă singurele pe care HMD Global le-a prezentat sub brandul Nokia. Modelul „Pro Wireless” este o versiune wireless care adoptă un design cu o bandă de plasatic în jurul gâtului, care promite 10 ore de autonomie şi un sistem de vibraţii pentru a avertiza utilizatorul atunci când primeşte un apel. Atunci când cele două căşti sunt împreunaate cu magnetul integrat în carcasă, muzica de pe telefon este pusă pe pauză automat. Acestea beneficiază de tehnologia aptX pentru redarea sunetului la o calitate îmbunătăţită.

Căştile Nokia True Wireless vor fi lansate în magazine la un preţ de 129 euro, în timp ce căştile Nokia Pro wireless ajung în magazine la preţul de 79 euro. Ambele perechi vor fi disponibile începând cu luna noiembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult