Elephone ELE, smartwatch-ul bine echipat şi cu preţ accesibil

Elephone ELE, smartwatch-ul bine echipat şi cu preţ accesibil

Produs de Elephone, o companie cunoscută mai ales pentru oferta de telefoane mobile prevăzute cu acumulatori de capacitate mare, ELE smartwatch este un accesoriu elegant bazat pe Android Wear, pregătit cu un preţ sub nivelul competiţiei.

Oferit într-o carcasă cu ramă îngustă, ELE smartwatch pune la dispoziţie un ecran de 1.5˝ perfect rotund, cu rezoluţie 320×320 pixeli. Spre deosebire de modelul rival produs de Motorola, ELE smartwatch nu include acea bandă neagă în partea de jos, copiind îndeaproape aspectul unui ceas autentic.

Elephone ELE smartwatch

La interior, carcasa cu greutate de numai 60 grame ascunde un acumulator de 400 mAh şi o platformă motorizată de chipsetul MT2601, proiectat de MediaTek special pentru folosirea cu accesorii mobile de purtat. Acesta include procesor dual-core la 1.2GHz (nuclee Cortex-A7) şi GPU din seria Mali-400. Sistemul de operare Android Wear are la dispoziţie 512MB memorie RAM şi 4GB spaţiu de stocare intern.

Pe spatele carcasei rezistentă la apă poate fi observat un senzor pentru puls, de folosit împreună cu aplicaţiile pentru fitness. Din păcate ELE smartwatch nu include şi receptor GPS, coordonatele de localizare putând fi însă obţinute prin asocierea cu telefonul mobil.

Opţiunile pentru personalizare includ o selecţie de curele din piele şi brăţări metalice, asortate culorii cadranului (argintiu sau negru).

Din păcate disponibilitatea accesoriului ELE smartwatch în magazine şi preţul de achiziţie oficial nu au fost dezvăluite. Însă potrivit unor surse apropiate companiei, se pare că Elephone va oferi noul smartwatch la preţul de 115 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult