Epson Moverio BT-100 – ochelari 3D cu sistem Android

29.03.2012
Epson Moverio BT-100 - ochelari 3D cu sistem Android

Disponibili momentan doar în Japonia şi Statele Unite, ochelarii Moverio BT-100 sunt un accesoriu cel puţin interesant pentru amatorii de multimedia, capabil să simuleze prezenţa unui ecran cu diagonala de 80 inch pe care putem viziona filme 3D, naviga pe internet sau citi cărţi în format electronic.

Epson Moverio BT-100

Gadgetul foloseşte o pereche de microproiectoare cu rezoluţie 960×540 pixeli, ce redau imagini 2D şi 3D pe suprafaţa unui vizor translucent, care permite utilizatorului să urmărească conţinutul afişat fără a pierde legătura cu lumea reală. Astfel sunt evitate situaţiile în ne-am putea lovi de obiectele din jur, iar atunci când este nevoie putem ridica vizorul pentru o vedere neobstrucţionată.

Epson Moverio BT-100 - vizorul translucent

Alături de ochelari, setul include şi un dispozitiv de control ce poate fi ataşat la îmbrăcăminte. Acesta oferă de fapt funcţionalitatea unei tablete cu sistem Android, care deşi nu include un ecran propriu, pune la dispoziţie o interfaţă touch. Sistemul de operare livrat este o versiune Android 2.2 cu interfaţă personalizată, numită Carousel. Avem la dispoziţie o colecţie de jocuri şi aplicaţii cu care putem interacţiona, iar pentru activităţi multimedia putem apela suportul pentru tehnologie Flash şi slotul microSD, prin care avem posibilitatea de a extinde capacitatea de stocare internă.

Epson Moverio BT-100 - dispozitivul de control

Epson cere pentru setul Moverio BT-100 nu mai puţin de 699 dolari, un preţ piperat dar totuşi justificat pentru un produs de nişă. Cei care nu dispun de banii necesari şi sunt dispuşi să mai aştepte, ar putea avea ocazia să testeze un produs asemănător, ce promite să demonstreze chiar mai mult potenţial decât creaţia celor de la Epson. Mă refer desigur la ochelarii Google Glasses, un proiect ce ar trebui să-şi arate roadele peste nu foarte mul timp.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult