Evolio X-watch, primul smartwach anunţat de un brand românesc

16.10.2014
Evolio X-watch, primul smartwach anunţat de un brand românesc

Evolio a anunţat primul său ceas inteligent. Noul X-watch dispune de funcţii pentru monitorizarea efortului fizic şi aplicaţii de fitness, respectiv facilităţi pentru controlul smartphone-ului şi localizarea acestuia de la distanţă.

Realizat după un model smartwatch generic livrat de o companie chineză numită Shenzhen Huba Enterprise Co., Ltd., dispozitivul a cărui interfaţă grafică pare să fie inspirată de platforma iOS se prezintă într-o carcasă cu aspect metalic şi curea ajustabilă. Corpul de 9.9mm grosime acomodează un ecran cu formă pătrată, având diagonală 1.54 şi rezoluţie 240×240.

X-watch va suporta atât funcţii clasice precum afişarea orei şi declanşarea unei alarme, dar şi facilităţi avansate cum ar fi protecţie antifurt pentru smartphone-ul din buzunar. Astfel, X-watch îşi va avertiza utilizatorul în cazul furtului sau pierderii telefonului sau tabletei prin intermediul unei aplicaţii preinstalate bazată pe tehnologia Bluetooth 4.0. Ceasul inteligent de la Evolio va permite localizarea prin GPS a poziţiei telefonului sau a tabletei.

Evolio X-watch

Printre funcţiile suportate avem răspunderea la apeluri, sincronizarea orei, a agendei, a mesajelor, redarea melodiilor de pe smartphone sau tabletă, respectiv funcţii de măsurare a activităţii fizice – monitorizarea pulsului, numărarea paşilor, precum şi monitorizarea exerciţiilor fizice şi a caloriilor consumate, prin intermediul aplicaţiei Fitness Manager.

Evolio X-watch va fi compatibil atât cu telefoanele inteligente şi cu tablete care folosesc sistemul Android, începând de la versiunea 4.3 şi cele ulterioare, dar şi cu dispozitivele cu sistem de operare iOS: iPhone şi iPad.

Dispozitivul X-watch va avea o baterie de 230 mAh, autonomia fiindu-i influenţată de gradul de utilizare a ecranului şi a aplicaţilor instalate.

”Piaţa brăţărilor şi ceasurilor inteligente din România este de ordinul a 10 000 de unităţi anual, într-un stadiu incipient. Odată cu adăugarea de noi şi noi funcţii utile pe aceste dispozitive, precum cea de antifurt şi localizare a smartphone-ului, piaţa va începe să crească. În 2015, piaţa locală a acestor dispozitive ar putea ajunge la 50 000 de unităţi”, a spus Liviu Nistoran, Preşedinte Evolio.

Evolio X-watch va fi disponibil pentru achiziţionare la începutul anului viitor, contra unui preţ recomandat de 199 lei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult