Facebook pregătește ochelarii Ray-Ban Stories 2, cu funcție de livestreaming

25.08.2023
Facebook pregătește ochelarii Ray-Ban Stories 2, cu funcție de livestreaming

Parteneriatul dintre Meta și Ray-Ban a dus la lansarea ochelarilor Ray-Ban Stories, o pereche de ochelari de soare aparent „obișnuită”, echipată însă cu o cameră pentru realizarea de fotografii și clipuri scurte. Succesul în piață al acestor ochelari a fost însă limitat, dar cele două brand-uri nu par să renunțe la această idee. Conform unor noi informații neoficiale, suntem pe cale să vedem o generație nouă a ochelarilor Stories, care vor integra și funcții de live streaming.

Generația a doua de ochelari de la Facebook și Ray-Ban va fi lansată în curând

Conform newsletter-ului Lowpass, ținut de jurnalistul Janko Roettgers, înainte de sfârțitul anului 2023, Meta și EssilorLuxottica (compania mamă a brand-ului Ray-Ban), plănuiesc lansarea generației Ray-Ban Stories 2. Noii ochelari vor permite realizarea de livestream-uri folosind camera încorporată, iar difuzoarele integrate vor permite citirea comentariilor lăsate de urmăritori. Live-urile ar putea fi realizate atât pe Facebook, cât și pe Instagram.

Nu este clar cum vor fi alese comentariile care urmează a fi citite, dar probabil că va fi implementat un sistem precum „super chats” de pe YouTube, care necesită o donație pentru a apărea deasupra altor comentarii.

Pentru a oferi suport pentru livestreaming, Meta și Ray-Ban vor îmbunătăți autonomia ochelarilor față de generația anterioară, dar și calitatea camerelor integrate.

Alte funcții noi ar fi ajustarea dinamică a volumului în funcție de zgomotul ambiental și detectarea automată a modificărilor aduse de către utilizatori pentru a ascunde LED-ul care indică filmarea sau fotografierea. Meta nu dorește ca acești ochelari să fie folosiți pentru a realiza fotografii, clipuri sau live-uri fără acordul persoanelor din jur. Dacă utilizatorul încearcă cumva să ascundă asta, ochelarii vor dezactiva funcțiile de înregistrare.

Se pare că generația a doua de Stories este doar un nou pas în direcția către ochelari cu realitate augmentată. În 2025, este în plan o nouă generație, cu un ecran mic, care să permită afișarea de notificări și care poate oferi traduceri text, iar abia în 2027 s-ar putea să vedem o pereche de ochelari cu AR „adevărați” de la Meta.

sursa: Lowpass

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult