Fairphone lansează Fairbuds XL, căști wireless pe care le poți repara și singur

12.05.2023
Fairphone lansează Fairbuds XL, căști wireless pe care le poți repara și singur

Recunoscut pentru gama de telefoane prietenoase cu mediul înconjurător, Fairphone își face intrarea în piața de accesorii cu Fairbuds XL, un set de căști wireless fabricat din materiale reciclate și cu un design modular, în care orice componentă poate fi comandată separat și înlocuită chiar de utilizatorul final.

Având ca principal argument reparabilitatea și durata mare de viață a produselor sale, Fairphone are de înfruntat competitori cu „pedigri”, precum Sony, BOSE și alte brand-uri lider de piață. Fairphone crede probabil că noile Fairbuds XL vor avea destule avantaje față de concurență pentru a convinge utilizatorii să le aleagă.

Fairbuds XL debutează cu prețul de 249 de euro, destul de apropiat față de nivelul competiției, rămânând de văzut dacă aspecte precum plasticul reciclat și designul accesibil pentru reparații vor fi pe gustul consumatorilor obișnuiți mai degrabă cu extravaganța modelelor Sony sau Bose. De exemplu, pot fi observate la exterior șuruburi, deși permit repararea căștilor acasă în cazul unei probleme, nu arată tocmai bine pe un produs cu preț mai degrabă de nivel premium. Nici faptul că bateria este ușor de schimbat și disponibilă la vânzare direct din partea producătorului nu este neapărat un avantaj de dorit cu tot dinadinsul, căștile de tip over-the-ear fiind recunoscute pentru fiabilitatea destul de bună obținută cu acumulatorii suficient de mari pentru a nu necesita încărcare zilnică.

Potrivit creatorului Fairphone, designul modular permite înlocuirea oricărui element structural sau de electronică, căștile Fairbuds XL având o durată de viață nelimitată sau, cel puțin, atât timp cât producătorul continuă să ofere piese de schimb. Argumentul sustenabilității se aplică inclusiv husei pentru transport, realizată din poliester și nylon reciclat.

Rămâne de văzut cât de performantă va fi tehnologia ANC pe acest model, întrucât totul stă în procesoare și algoritmi la acest capitol, iar Fairphone nu se poate baza pe expertiza „greilor” în domeniu, precum Sony.

Potrivit listei oficiale cu specificații, căștile Fairphone oferă până la 26 ore de autonomie în modul ANC, sau până la 30 ore doar redare audio. Sunetul este redat cu difuzoare de 40mm iar pentru conectare avem doar suport Bluetooth 5.1, fără jack pentru căști. Căștile sunt compatibile aptX HD și pot fi utilizate cu servicii de asistență prin comandă vocală.

Căștile vor fi disponibile în nuanțele verde și negru, într-o carcasă cu certificare IP54 pentru protecție la praf și stropirea cu apă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult