Fairphone pregătește Fairbuds XL, o pereche de căști over-ear cu ANC care va putea fi reparată acasă

08.05.2023
Fairphone pregătește Fairbuds XL, o pereche de căști over-ear cu ANC care va putea fi reparată acasă

Compania Fairphone pare că își pregătește intrarea în alte zone de piață, după ce a lansat patru generații de smartphone-uri cu suport software și hardware pe termen lung și ușor de reparat acasă. Următoarea provocare pentru companie va fi intrarea pe piața de căști over-ear cu ANC, unde Sony, BOSE și alte câteva brand-uri sunt lideri de piață. Fairphone crede probabil că noile Fairbuds XL vor avea destule avantaje față de concurență pentru a convinge utilizatorii să le aleagă.

Fairbuds XL vor fi realizate din plastic reciclat și vor permite reparații acasă

În prezent, aceste căști nu au fost anunțate în mod oficial, dar WinFuture a obținut imagini și detalii despre acestea de la un magazin retail, care urmează să listeze Fairbuds XL în oferta sa. Totuși, anunțul pare să fie foarte aproape, întrucât avem imagini la rezoluție înaltă cu căștile și chiar și un preț.

Fairphone-Fairbuds-XL-1683113888

Fairphone urmează să vândă această pereche de căști în Europa la 250 de euro, adică la un preț destul de apropiat față de concurența din piață. Diferența este că aceste căști vor avea o atitudine mai „prietenoasă” cu clienții față de modelele Sony sau Bose. De exemplu, pot fi observate la exterior șuruburi, care vor permite repararea căștilor acasă în cazul unei probleme, iar având în vedere că toate telefoanele Fairphone au o baterie ușor de schimbat și disponibilă la vânzare direct din partea producătorului, probabil că și aceste căști vor beneficia de același tratament.

Apoi, căștile par să fie realizate dintr-un plastic reciclat, fiind vizibile particule de diverse culori în componența cupelor. Design-ul este însă unul „premium, cu cupe care pot fi pliate, ceva ce Sony a omis să mai includă pe cea mai recentă generație Sony WH-1000XM5. Rămâne de văzut cât de performantă va fi tehnologia ANC pe acest model, întrucât totul stă în procesoare și algoritmi la acest capitol, iar companiile cu experiență în domeniu cu siguranță au un avantaj la acest capitol.

Fairphone-Fairbuds-XL-1683113903

Ce oferă alte brand-uri și nu pare să ofere Fairbuds XL este un jack de căști de 3,5mm. Acestea au doar un port USB-C, probabil pentru încărcare. Căștile vor fi disponibile în nuanțele verde și negru.

sursa: WinFuture

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult