Fitbit lansează noi accesorii pentru fitness: Fitbit Charge, Charge HR şi Fitbit Surge

27.10.2014
Fitbit lansează noi accesorii pentru fitness: Fitbit Charge, Charge HR şi Fitbit Surge

După eşecul avut anul trecut cu fostul vârf de gamă Fitbit Force, retras de pe piaţă după ce mai mulţi utilizatori au acuzat reacţii alergice la anumite materiale folosite în compoziţia carcasei, producătorul face o nouă încercare cu gama de accesorii Fitbit Charge, Charge HR şi Fitbit Surge.

Fitbit Charge, Charge HR şi Fitbit Surge

Prezentat ca şi înlocuitor pentru vechiul model Force, Fitbit Charge oferă majoritatea funcţiilor acestuia, inclusiv suport caller-ID pentru identificarea apelurilor primite pe telefonul mobil. Printre noutăţi avem şi o funcţie pentru detecţia somnului, care asigură comutarea automată în modul de noapte fără a mai fi necesară apăsarea unui buton. Potrivit companiei producătoare, accesoriul Fitbit Charge poate funcţiona până la 7 zile cu o singură încărcare a bateriei.

Disponibil la începutul anului viitor la preţul de 150 dolari, Fitbit Charge HR va include toate funcţiile modelului Charge plus un senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac, care permite estimarea numărului de calorii arse chiar şi atunci când nu ne deplasăm, urmărind intensitatea efortului depus. Încărcat cu senzori şi funcţii în plus, accesoriul Fitbit Charge HR va avea autonomia redusă la aproximativ 5 zile de utilizare, încă suficient pentru majoritatea utilizatorilor.

Tot la începutul anului viitor vom face cunoştinţă cu Fitbit Surge, un smartwatch în toată puterea cuvântului echipat cu un total de 8 senzori, printre care senzor pentru puls şi receptor GPS. Promis la preţul de 250 dolari, Fitbit Surge este promovat ca şi accesoriu pentru pasionaţii de alergat, cu funcţii avansate pentru monitorizarea traseelor şi acces la tot felul de informaţii utile. Preluând funcţiile aplicaţiei Fitbit pentru smartphone, noul gadget va putea funcţiona independent de acesta, oferind până la 7 zile de utilizare cu o singură încărcare a bateriei.

Ca şi smartwath, Surge pare un produs cu funcţionalitate limitată, cu suport doar pentru afişarea de notificări pentru apelurile şi mesajele SMS primite pe telefonul mobil, respectiv funcţie pentru schimbarea melodiilor redate pe telefon.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult