Folosirea smartphone-ului pentru experiențe Daydream VR nu va mai fi posibilă sub Android 11

05.10.2020
Folosirea smartphone-ului pentru experiențe Daydream VR nu va mai fi posibilă sub Android 11

Google a decis să retragă suportul Daydream VR începând cu versiunea Android 11, consemnând astfel sfârșitul modei VR, ca și experiență low-cost accesibilă cu orice smartphone.

La fel ca și moda ochelarilor 3D pentru gaming și filme, experiențele VR obținute fie cu o chelari dedicați, sau cu ajutorul accesoriilor puțin costisitoare pentru smartphone, au avut doar un succes de scurtă durată. Confruntați cu oferta săracă de conținut și complicația folosirii unui accesoriu voluminos, cei mai mulți au trecut repede de la entuziasm la dezinteres total.

Ochelarii Daydream VR, un accesoriu aproape inutil

Departe de a mai fi o surpriză, retragerea suportului Daydream vine la aproape un an după ce Google a anunțat încetarea dezvoltării active și oprirea unora dintre funcțiile asociate. De altfel și accesoriul fizic Daydream View nu se mai găsește de ceva timp în ofertele magazinelor.

Daydream VR

Totuși, încetarea dezvoltării aplicației și retragerea suportului pentru Android 11 nu înseamnă că aplicația Daydream VR va dispărea imediat, acestea fiind disponibilă în continuare pentru dispozitivele care rulează versiuni Android anterioare. Astfel, cei care încă dețin accesorii compatibile Daydream VR vor putea să le folosească în continuare, teoretic. Practic, oferta de aplicații și clipuri video disponibil pentru vizionare în VR este tot mai săracă, autorii de conținut aliniindu-se deja noilor tendințe.

Fără complicația purtării unui accesoriu incomod, moda ecranelor cu rate de refresh ridicate a prins foarte bine în rândul producătorilor smartphone, care se întrec în a oferi această dotare la prețuri tot mai accesibile.

Cât despre suportul Daydream VR, acesta pare destinat să cadă tot mai mult în uitare, pe măsură ce consumatorii migrează la telefoane bazate pe Android 11.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult